Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Odpalované těsto na věnečky' |
Od: Jana |
Vloženo: 09.05.2013 15:57:49 |
Dobrý den, na odpalované těsto používám tyto poměry - 2 dcl mléka, trochu soli, 5 dkg másla svařit, do vařícího vmíchat 11 dkg polohr. mouky a urestovat na kouli. Do vychladlé hmoty zašlehat 2 celá vejce a 1 žloutek. Na lehce vymazaný plech nastříkám tvary a peču v obyčejné troubě rozpálené na 250 oC, na dně trouby mám malý kastrolek s vodou, která samozřejmě prudce vaří. Věnečky vlivem páry pěkně nabudou, a praskliny se na nich tvoří taky, ale tchyně (vyučená cukrářka) tvrdí, že se učili, že správně upečený věneček praskliny má mít. Jakmile naskočí a začnou mít i tmavší zlatou barvu, přendám plech do druhé trouby, která má 150 C, a tam je dopeču. Vždycky jsem tu chladnější troubu dávala na horkovzduch, protože mi připadalo, že se tím proudícím vzduchem věnečky líp vysuší, ale pokaždé ty krajní byly super a ty prostřední splaskly. Před časem se mi v této troubě porouchal ventilátor, tak jsem musela věnečky dopékat normálně - nastavení horní a dolní spirála, a ejhle - k mému úžasu se krásně dopekly i ty uprostřed plechu, žádný věneček nebyl splasklý. Pokud bych měla použít jenom jednu troubu, asi bych v okamžiku, kdy těsto při vysoké teplotě vyběhne a začne se barvit, zeslabila teplotu na těch 150 C, ale to jenom tak teoreticky plkám, nemám to odzkoušené, jestli to zeslabit dřív nebo později. Přeju pevné nervy a hodně zdaru! |
|
|
|
Dnes je neděle neděle 10. listopadu 2024
svátek slaví Evžen, zítra Martin
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|