�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tøíkrálová koruna

Autor:
Datum vyd�n�: 10.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1000

Suroviny
Mléko trochu ohøejeme, pøidáme droždí a cukr. Vše dobøe rozmícháme. Potom vsypeme ostatní suroviny (kromì mandlových lupínkù a vejce pouze polovinu)

fiogf49gjkf0d


Suroviny
500 g mouky polohrubé
1ÈL soli
75 g cukru mletý
20 g droždí
75 g másla
3 dl mléka polotuèné
1 vejce
100 g mandlových lupínkù k posypu
1 nastrouhaná citrónová kùra
50 g rozinek

Postup
Mléko trochu ohøejeme, pøidáme droždí a cukr. Vše dobøe rozmícháme. Potom vsypeme ostatní suroviny (kromì mandlových lupínkù a vejce pouze polovinu) a vyhnìteme do hladkého, mìkkého tìsta. Zakryjeme a pøi pokojové teplotì necháme kynout asi 1 hodinu.
Z  tìsta vytvoøíme jednu kouli o hmotnosti asi 80 g. Ze zbytku zhotovíme šest rovnomìrných koulí.
Do každé koule pøedtím vložíme 1 celou mandli.
Na støed plechu umístíme nejvìtší kouli a kolem ní rovnomìrnì rozmístíme šest zbývajících. Plech zakryjeme, necháme kynout ještì asi 30 minut až se jednotlivé koule do sebe uzavøou.
Korunu potøeme zbylou pùlkou vejcete  a posypeme mandlovými lupínky
Peèeme v pøedehøáté troubì pøi 180 °C ve spodní polovinì do zlaté barvy.
Doprostøed zapíchneme královskou korunu z jedlého matriálu.

Kuchaøské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku