Suroviny
500 g mouky polohrubé
1ÈL soli
75 g cukru mletý
20 g droždí
75 g másla
3 dl mléka polotuèné
1 vejce
100 g mandlových lupínkù k posypu
1 nastrouhaná citrónová kùra
50 g rozinek
Postup
Mléko trochu ohøejeme, pøidáme droždí a cukr. Vše dobøe rozmícháme. Potom vsypeme ostatní suroviny (kromì mandlových lupínkù a vejce pouze polovinu) a vyhnìteme do hladkého, mìkkého tìsta. Zakryjeme a pøi pokojové teplotì necháme kynout asi 1 hodinu.
Z tìsta vytvoøíme jednu kouli o hmotnosti asi 80 g. Ze zbytku zhotovíme šest rovnomìrných koulí.
Do každé koule pøedtím vložíme 1 celou mandli.
Na støed plechu umístíme nejvìtší kouli a kolem ní rovnomìrnì rozmístíme šest zbývajících. Plech zakryjeme, necháme kynout ještì asi 30 minut až se jednotlivé koule do sebe uzavøou.
Korunu potøeme zbylou pùlkou vejcete a posypeme mandlovými lupínky
Peèeme v pøedehøáté troubì pøi 180 °C ve spodní polovinì do zlaté barvy.
Doprostøed zapíchneme královskou korunu z jedlého matriálu.
Kuchaøské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz