�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní recept - Èokoládová kostka

Autor:
Datum vyd�n�: 12.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1001

Èokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 75 g arašídù rozsekáme na drobno a 50 g ponecháme v pùvodním tvaru. Oddìlíme bílek od žloutku.

fiogf49gjkf0d

Suroviny pro 25 ks
 I.
200 g hoøké èokolády
175 g vyloupaných arašídù
(popø. vlašských, èi jiných  oøechù)
4 vejce
100 g másla
75 g mouky polohrubé
100 g cukru
25 g kakaa
1 balíèek prášku do peèiva

 II.
100 g hoøké èokolády
3 PL kakaa

Pøíprava
Èokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 75 g arašídù rozsekáme na drobno a 50 g ponecháme v pùvodním tvaru. Oddìlíme bílek od žloutku. Bílek našleháme do ztuhnutí.

Zmìklé máslo a cukr rozmícháme do bìlavé pìnové hmoty a rozpuštìní cukru. Postupnì pøimícháváme rozpuštìnou èokoládu (I).
Rozmícháme smìs mouky, kakaa, nasekaných oøechù a prášku do peèiva, a pøidáme k máslové hmotì a krátce promícháme. Opatrnì vmícháme bílek.
Hmotu vyložíme na papír na peèení ve ètvercové formì a v pøedehøáté troubì peèeme pøi 160 °C (pøi vzduchovém obìhu 140 °C, v plynové troubì na 2-3 stupni).
Èas peèení 25 minut.
Necháme vychladnout.

Zbylou èokoládu rozkrájíme na kostièky a rozpustíme ve vodní lázni.
Peèivo poprášíme kakaem.
Ostrým nožem nakrájíme na požadovaný (ètvercový) tvar.
Èokoládou prostøednictvím zdobící trubièky ozdobíme povrch kostky a pøiložíme oøechy.

Kuchaøské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku