�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoční recept - Čokoládová kostka

Autor:
Datum vyd�n�: 12.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1001

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 75 g arašídů rozsekáme na drobno a 50 g ponecháme v původním tvaru. Oddělíme bílek od žloutku.

fiogf49gjkf0d

Suroviny pro 25 ks
 I.
200 g hořké čokolády
175 g vyloupaných arašídů
(popř. vlašských, či jiných  ořechů)
4 vejce
100 g másla
75 g mouky polohrubé
100 g cukru
25 g kakaa
1 balíček prášku do pečiva

 II.
100 g hořké čokolády
3 PL kakaa

Příprava
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. 75 g arašídů rozsekáme na drobno a 50 g ponecháme v původním tvaru. Oddělíme bílek od žloutku. Bílek našleháme do ztuhnutí.

Změklé máslo a cukr rozmícháme do bělavé pěnové hmoty a rozpuštění cukru. Postupně přimícháváme rozpuštěnou čokoládu (I).
Rozmícháme směs mouky, kakaa, nasekaných ořechů a prášku do pečiva, a přidáme k máslové hmotě a krátce promícháme. Opatrně vmícháme bílek.
Hmotu vyložíme na papír na pečení ve čtvercové formě a v předehřáté troubě pečeme při 160 °C (při vzduchovém oběhu 140 °C, v plynové troubě na 2-3 stupni).
Čas pečení 25 minut.
Necháme vychladnout.

Zbylou čokoládu rozkrájíme na kostičky a rozpustíme ve vodní lázni.
Pečivo poprášíme kakaem.
Ostrým nožem nakrájíme na požadovaný (čtvercový) tvar.
Čokoládou prostřednictvím zdobící trubičky ozdobíme povrch kostky a přiložíme ořechy.

Kuchařské recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz


Vytisknuto dne 08.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku