�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP VN CHLEBA

Autor: Ji ez
Datum vyd�n�: 30.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1012

Tato sout, mezi nejlepmi svtovmi pekai, bude probhat po dobu 5 dn za asti 8 tm sloench ze ty profesionl. Jejm tmatem je Vn a chut z celho svta. Ve bude presentovno ped publikem.

fiogf49gjkf0d


SIGEP VN CHLEBA
Narst zjem o oblast vnovanou tradin vrob chleba.

Minul rok piblin 15 000 obchodnk navtvilo stnky, kde pekai z celho svta pedvdli sv dovednosti.

Druh edice soute SIGEP Bread Cup s ast profesionl z osmi nrodnost.

www.sigep.it

Vstavn plocha a akce, kter SIGEP vnoval tradin vrob chleba maj stle rostouc tendence a udlosti, kter se zde budou konat, se rozily na mezinrodn rove.

SIGEP BREAD CUP, MEZINRODN SENIORSK A JUNIORSK MISTROVSTV V TRADIN VROB CHLEBA

Tento mezinrodn ampiont navazuje na minulou edici, kdy sektor tradin vroby chleba navtvilo 15 000 obchodnk.
Tato sout, mezi nejlepmi svtovmi pekai, bude probhat po dobu 5 dn za asti 8 tm sloench ze ty profesionl. Jejm tmatem je Vn a chut z celho svta. Ve bude presentovno ped publikem. Soutc maj za kol pipravit tradin chleba jejich zem, nov neobyejn chleba, kol, umleck vtvor a jet aranm vitrny. Zastn se tmy z Nmecka, Austrlie, Mexika,  panlska, Izraele, Maarska, Irska a Francie. Italov se t zastn, ale podle pravidel nebudou soutit, nebo vyhrli minulou edici. Pohr je organizovn Rimini Fiera ve spoluprci s Club Arti&Mestieri.
Vedle tto soute bude probhat workshop, kde se kad den meme setkvat s mistry tohoto oboru.
Vedle seniorskho ampiontu, zde bude probhat druh edice Mezinrodnho ampiontu vyhrazenho pro mlad pekae, kde sout tyi tmy.
Nvtvnci SIGEPu  mohou shldnout rzn soute a rzn fze v pprav chleba a kol. Soute zde budou prokldny zbavnmi momenty cukrsk lahdky a gurmnsk kuchyn organizovan BOSCOLO ETOILE kolou ze Sottomarina a mdn pehldkou s doplky vyrobenmi z chlebovho tsta, kter vyrobily mexit pekai. Zastn se tak pan Joseph Dorfer, kter byl titulovn nejlepm Mistrem pekaem Francie. Mimoto se zde konaj kolen pod vedenm odbornk.

FOOD EXPERIENCE DESIGN
V roli exklusivnho akademickho partnera SIGEP pokrauje v podpoe kurz pro architekty akc Food Experience Design Pekrny, Cukrrny a Zmrzlinrny, kterou pod konsorcium POLI.design. Toto je nov specializace pro architekty a designry jak navrhovat a zaizovat msta, kde se prodvaj tyto potraviny s vyuitm novtorskch metod. Italt a zahranin designi (z Brazlie, Chorvatska, Francie, Japonska, Portugalska a Indonsie) bude rozdleno do pti tm - Archè, Name Less, Donius, Neo and 1+ 5, aby pipravili pt projekt: lokace je historick Palazzo Montecatini v centru Milna, designovno panem Giò Ponti v roce 1951, kde pzem bude transformovno do novtorskch prodejnch mst.
Architektonick ztvrnn bude poprv presentovno pi multimediln vstav na SIGEP 2008 a pozdji tak na strnkch www.foodexperiencedesign.it v sekci I Progetti.

KLUB ARTI&MESTIERI
Tento klub je organizanm partnerem Rimini Fiera pro SIGEP 2008, jde o neziskovou organizaci zaloenou v roce 2005, kter m pes 100 len jak italskch, tak z nkolika evropskch zem. Clem tohoto klubu je rozit kulturu, dovednosti a umn peen chleba, peiva a cukrovinek, rovn vak pprava pizzy a jdel veobecn a obhajuje profesionalitu a kvalitu jdel. Kadm rokem, jako napklad SIGEP Bread Cup, organizuj rzn kurzy, semine, slavnosti, przkumy a vydvaj publikace.

Pro dal informace :
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupen veletrhu SIGEP pro R a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail: j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku