fiogf49gjkf0d
Itlie je historickou kolbkou renesannho umn, navazujcho na vbr kvality dvn antiky, kter prostednictvm umu syn Apeninskho poloostrova povstalo z epochy dvnovku jako pznan Fenyx z popele.
Zklad minula a nstavba potku renesann doby byl nosn pil modernho umn na kterm vvoj kultury postavil most po nm krely dal umleck slohy ve smru novovku.
Italsk renesance plodila velikny, z nich jen namtkou jmenujme Leonarda da Vinci a Michelangela .
Itlie byla chvatnou spojnic, lze ci, a skoro bjn antiky a renesance s vystnm do souasnosti.
Cukrsk obor pojm v gastronomick sfe vsadu nazvat se odvtvm umleckm, v bli specifikaci vtvarnm.
Ji za dobu necelch 14 dn se kon v nejvtm evropskm pmoskm letovisku Rimini tradin veletrh cukrskho umn v rozmanitosti vech jeho skupin s pdavkem vstavy a prezentace pekaskho umu, mme -li se vyjdit v t nejstrunj zkratce.
Jedn se o nhodu i o zmr prozetelnosti, e tento njvt chrm cukrsk dovednosti na svt byl zbudovn prv v Rimini?
Vdy tohle msto je architektonickm svornkem zmnnch velevznamnm epoch umn pod nzvy antika a renesance, kter jsou prv v tomto mst zastoupeny dky sv architektue v me hojn.
A prv ve jmnu ducha tohoto vznamu vyzv vstavit Fiera cukrsk tvrce celho svta ke spolen pouti k vrcholu sladkho umn na riminskm SIGEPu.
Zrekapitulujme si jet jednou v kostce obshlou scenrii nabdky, kterou nm leton ji 29. ronk SIGEPu pipravil.
VELK CUKRSK MISTROVSTV jeho slokami bude:
- Svtov pohr zmrzliny na nm budou soutit tmy z Evropy, Latinsk Ameriky, Asie a USA, tmy budou vytvet sochy ze zmrzliny a tak z cukru. Zde se oekv velk soutn bitva mezi profesionly, kte se budou snait o zisk titulu, kter v minul edici vyhrl italsk tm.
- Venetoleader konference s nzvem "Nov hranice ve vrob zmrzliny a finann nstroje k mezinrodnmu sblen obchodu se zmrzlinou.
- sout mezi hotelovmi kolami
- italsk juniorsk mistrovstv v cukrsk tvorb, jeho vtz bude
reprezentovat Itlii na cukrskm mistrovstv svta v Lisabonu.
- italsk seniorsk mistrovstv v cukrsk tvorb, kdy vtz se stane italskm reprezentantem na Evropskm pohru v m
- v prbhu veletrhu se uskuten Italsk cukrsk slavnost
- v pekaskm sektoru dojde k realizaci SIGEP Bread Cup (Chlebov pohr
SIGEPu)
- mistrovstv, pehldky, degustace a ocenn.
- nrodn ampiont obalov techniky, aranovn a dekorace
- CHOCO SIGEP-suroviny, technologie a vroba kvalitn okoldy.
- SIGEP AREDA- vybaven
- vstavn plochy maj rozlohu 90.000 m2, na kter se bude v roce 2008 nalzat minimln estnct hal (v porovnn ke trncti v minul edici),
Mnoh z vstavnch a soutnch vrobk budou ve volnm prodeji.
Uzavrka pihlek na zjezd je ke dni 23.1. 2008 na adrese:
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupen veletrhu SIGEP pro R a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. +420 224312163
Fax: +420 224312164
e.mail: j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz