Bu mj andl v mm objet
Ji ez z Vtrnku
Dej mn to, co cit m jmno,
nsob jej t slovem vroucm,
- j dm tob lsky vno, -
i s pvabem ve mn hnoucm.
Nen krsy vt v svt,
ne splynut naich du,
chci bt nektar v krsnm kvt,
a ty nech m kdla mu.
Na nich pile v m okvt
a nektaru pij m lsky,
bu andlem jen v objet
vyznn mi prav hlsky.
Moje pae ovinou t,
a v nich mho citu sla,
v rj blankytna penese t,
budu tvoje lsky vla.
A tam pot v tl objet,
v ommen aru vna,
- nebesa nech lsku svt, -
na den svtku Valentna .
Zmrzlinov srdce na mirabelkov omce
Suroviny
500 g zralch mirabelek (mono i jin ovoce tohoto druhu)
2 PL medu
2PL citronov vy
4 PL sladk smetany
500 ml balen okoldov zmrzliny
Zdoben
75 g hoblovan okoldy
Pprava
Mirabelky krtce blarujeme (krtce napame) a potom odpeckujeme. Ovoce s medem a citronovou vou vlome do mixru a zpracujeme na kai.
Ovocnou kai rozdlme na 4 dezertn tale. Porc smetany (o velikosti polvkov lce) ozdobme na tyikrt v rovnomrnch odstupech po celm obvod nanesen ovocn omky (viz obr.). Nakrjme pltky zmrzliny o sle asi 1.5 cm o rozmru mrn pesahujcm velikost srdcovho vykrajovae, kterm ze zmrzliny vykrojme srdka. Srdce polome na mirabelkovou omku a stdm ozdobme okoldovmi hoblinami.
Zmrzlinov srdce na oblcch
Suroviny
4 bez
500 ml balen viov zmrzliny
500 ml balen malinov zmrzliny
2 PL viovho likru
Zdoben
Nkolik vin a malin k ozdob
Pprava
Z balench zmrzlin nakrjme pltky o sle 1,5 cm na rozmr o nco vt ne je pipraven srdcov vykrojova. Vykrojme 8 srdek. Srdce vlome na bez oblky a ozdobme pslunm ovocem. Srdce polijeme trochou viovho likru.