�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Velikonoèní vìnec s mandlemi a sezamem |
Autor: Datum vyd�n�: 18.03.2008 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1071 |
|
Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlaèením pevnì do sebe. Zaèneme provádìt pletenec, kdy uchopíme levý provazec a pøeložíme jej pøes prostøední a dále pokraèujeme tak, že vnìjší provazce pokládáme støídavì pøes provazec støední |
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny 600 g mouky polohrubé 40 g droždí 125 ml vlažného mléka 4 PL oleje 1/2 ÈL soli mletá kùra z poloviny citronu 90 g cukru krupice 3 vejce 1/2 ÈL anýzu (prášek)
Ke zdobení 1 PL sezamu 60 g mandlových lupínkù 30 g cukr krupice
Kromì toho použime papír na peèení 1 žloutek 1PL mléka
Postup Pro pøípravu kvásku smícháme 2 PL mouky s 1 ÈL cukru rozdrobíme droždí a vše smícháme ve vlažném mléku. Dùkladnì promícháme a smìs zakryjeme a necháme 15 minut odpoèinout. Poté pøidáme zbylé tìstové pøísady a dùkladnì prohnìteme a necháme 20 minut odpoèinout. Jakmile tìsto dosáhne dvojitého objemu, rozdìlíme je na tøi èásti a vytvoøíme z nich asi 70 cm dlouhé provazce. Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlaèením pevnì do sebe. Zaèneme provádìt pletenec, kdy uchopíme levý provazec a pøeložíme jej pøes prostøední a dále pokraèujeme tak, že vnìjší provazce pokládáme støídavì pøes provazec støední až upleteme celý cop. Potom konce ovlhèíme vodou a cop vytvarujeme do podoby vìnce. A konce opìt pevnì spojíme. Vìnec uložíme na plech vyložený papírem na peèení, zakryjeme a necháme 30 minut odpoèinout. Smícháme žloutek s mlékem a vìnec touto smìsí potøeme. Vlhký povrch posypeme sesamovými zrníèky, mandlovými lupínky a rovnìž cukrem. Vìnec peèeme v pøedehøáté troubì pøi teplotì 200 °C 25 až 35 minut.
|
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |