�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Velikonoèní zajíèek z máslového peèiva |
Autor: Datum vyd�n�: 21.03.2008 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1073 |
|
S vypichovací formou ve tvaru zajíèka vypichujeme požadovaný poèet figurek. Figury vložíme na vymazaný a lehce pomouènìný plech a potøeme mlékem. Mùžeme ozdobit napø. z rozinek vytvoøíme oèi, z mandlí uši apod. |
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny pro pøípravu figurek na 2 – 3 plechy
400 g pšenièné mouky nebo celozrnné špaldy 175 g medu 1 vejce 250 g másla moøská sùl 3-4 PL mléka na potøení podle libosti èokoládová poleva, rozinky, mandle na ozdobu
Postup
Mouku vložíme do mísy. Med, sùl, a chladné na tenko nakrájené máslo pøidáme k mouce a vše dùkladnì prohnìteme. Tìsto zakryjeme a necháme nìkolik hodin, nejlépe pøes noc odpoèinout Tìsto rozdìlíme na nìkolik menších èástí a vyválíme na sílu asi pùl centimetru. S vypichovací formou ve tvaru zajíèka vypichujeme požadovaný poèet figurek. Figury vložíme na vymazaný a lehce pomouènìný plech a potøeme mlékem. Mùžeme ozdobit napø. z rozinek vytvoøíme oèi, z mandlí uši apod. Peèeme v pøedehøáté troubì na 175 °C po dobu asi 10 – 15 minut. Po peèení necháme figury na plechu do vychladnutí. Vychladlé figury mùžeme dozdobit èokoládou apod. |
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |