fiogf49gjkf0d
XIII. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí
a III. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù
17. duben 2008 Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Absolutní vítìz v soutìži seniorù kuchaøù i cukráøù obdrží „Pohár Rudolfa Pøibyla“
jako nejvyšší ocenìní a titul MISTR REPUBLIKY.
Pøipravující škola vítìzného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy“.
V letošním roce bude opìt udìlena cena Primátora mìsta.
Nejúspìšnìjší soutìžící v roce 2007
zleva J. Šebestová, M. Hrbková, R. Èermáková
Marie Hrbková - Juniorský národní tým ÈR
Radmila Èermáková - Hotel International, Brno
Jitka Šebestová - VOŠ, SOŠ, SOU Bzenec
SOUTÌŽNÍ KATEGORIE
Cukráø senior
C/1
Mísa Petits Fours pìt druhù po osmi kusech (celkem 40 ks) s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodnì doplòuje mísu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
C/2
Šest samostatných stejných dezertù a slavnostní dort o váze min.2kg na stejné téma
C/3
Ètyøi rozdílné dorty o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci
Nejúspìšnìjší junioøi roku 2007
Vladislav Petr - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
Kristýna Vítù, SŠHaS Kromìøíž
Vìra Køižanovská, SHŠ Bukaschool Most
Vladislav Petr s trenérkou a øeditelem školy - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec /Cena M. Burdy/
Vladislav Petr získal i cenu primátora mìsta Hradec Králové
Cukráø junior do 21 let
C/J1
Dva rùzné slavnostní dorty o velikosti 12porcí - volné téma z toho jeden dort s vykrojenou porcí k degustaci
C/J2
Mísa Petits Fours ètyøi druhy po osmi kusech (celkem 32 ks) každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
C/J3
Šest samostatných talíøových dezertù
Kuchaø senior
K/1
Slavnostní mísa pro osm osob +dva druhy omáèek, jeden vzorový talíø s 1porcí
a dvouporcová teplá restauraèní mísa prezentovaná ve studeném stavu + jeden druh omáèky
a vzorový talíø s 1porcí.
K/2
Šest druhù pøedkrmù na talíøích
a pìtichodové menu vè. sladkého kuchaøského dezertu
K/3
Šest druhù finger foods po šestiti kusech z toho tøi druhy teplé a tøi druhy studené
+ vzorový talíø s 1porcí.(od každého druhu jeden kus)
a tøíchodové menu prezentované ve studeném stavu
Kuchaø junior do 21 let
K/J1
Slavnostní mísa pro osm osob + dva druhy omáèek, jeden vzorový talíø s 1porcí
K/J2
Dvouporcová teplá restauraèní mísa prezentovaná ve studeném stavu + vzorový talíø s 1porcí
a ètyøchodové menu vèetnì sladkého kuchaøského dezertu
K/J3
Šest druhù finger foods po šesti kusech z toho tøi druhy teplé a tøi druhy studené
+ vzorový talíø s 1porcí(od každého druhu jeden kus)
Zvláštní kategorie
Z/C
„Artistika“ skulptura z cukráøských surovin (karamel, èokoláda, marcipán, slané peèivo,tuk...)
Z/Z
„Artistika“ zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
Z/JC
Z/JZ
Zvláštní výrobek juniorù do 21 let – zadání stejné jako u seniorù
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ
H/K
Kuchaøský výrobek – volné téma
H/C
Cukráøský výrobek – volné téma
H/Z
Zvláštní výrobek – volné téma
SOUTÌŽ DRUŽSTEV
D/D
Družstvo hotelù a firem v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì však tøi nad 21 let zastoupené v soutìžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutìžící)
D/J
Družstvo juniorù do 21 let v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì tøi v soutìžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutìžící)