fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE
200 g hladk mouky
petka soli
asi 60 g tuku
100 ml hork vody
1 lika vinnho octa nebo citrnov vy
50 g mouky na vyvlen
strouhan pernk nebo suen penin klky
800 g vykrjench jablek
skoicov cukr
100 g rozinek, pop. 100 g nahrubo nakrjench oech
POSTUP PPRAVY
Mouku prosejeme se sol. Tuk rozehejeme a 2 lce pidme do vody s octem nebo citrnovou vou, pilijeme k mouce a zpracujeme tu tsto, podle poteby pidme mouku. Potom tsto vytloukme, a je hladk a nechyt se vlu. Vlome je do mikrotnovho sku a nechme je nad prou naht. Pak tsto rozvlme a na moukou posypan utrce je vytahujeme, a je prhledn. Pokapeme je rozehtm tukem, posypeme pernkem nebo klky, na pltky nakrjenmi jablky, skoicovm cukrem, proplchnutmi rozinkami, oechy. Tsto pomoc utrky stme a zrove kropme tukem. Zvin pendme na tukem poten plech (nebo vyloen peicm paprem), poteme je tukem i olejem a vlome do trouby vyht cca na 210C a upeeme. Zvin znovu poteme zbylm tukem, jet tepl pocukrujeme a nakrjme.