fiogf49gjkf0d
V dob adventnch pprav, kdy cukri maj ve svch dlnch nejvce na pilno, pichz uiten a pjemn nabdka na dobu, kdy bude tak kajc po vem. e je o cukrsk tzv. okurkov sezn msci lednu, kdy cukrsk stroje sn sv obrtky ze zvenho pediva vroby vnonho cukrov. Zmrzlina je v t dob stle uloena u ledu a v podstat nikdo tak moc nechce, nebo mnoz jsou jet peslazeni z vnonch pamlsk a pejezeni z bohatho stolu silvestrovskho bujar. Prost, pichz doba cukrskho tlumu, kdy zmoen cukr se tak trochu me oddat relaxaci. Avak zkuen tvrce sladkost velmi dobe v, jak e je trh s jeho produktem velmi neposednm vrtichvostem, u nho verej jistoty jsou jen mlnm oparem dneka. A dobr tvrce, jen v ppad sladkho emesla bv i obchodnkem svho produktu, je si dobe vdom, e prv v uspchanm souasnu mus umt vidt za horizont smru chodu jeho oboru.
Le kde se lze dopdit k prospnm informacm tak, aby byly v rozsahu ucelenosti, aktulnosti a konkrtnch pklad?
Odpov je zcela jednoduch. Na nejvtm cukrskm veletrhu svta, v italskm Rimini, kde si dv dostavenko cukrk obec doslovn z cel planety, kde se nabz souhrn monost v pohledu, pouen a rovn i relaxace v tm divadelnm prosted vstavnho aranm veletrnch hal v jadranskm pmoskm letovisku. Doplme , e ve vech odvtvch blho umn, v cukrstv, zmrzlinstv a pekastv.
Zahajovac den veletrhu SIGEP 2009 (Rimini Fiera 17.-21.leden 2009) bude zrove dnem velkch oslav 30. vro mezinrodnho vstavit Rimini Fiera. Udlost 30 let se SIGEPem bude nazvna 30 LET K NAKOUSNUT .
A bude se konat v sobotu 17.ledna 2009 od 1 do 5 hodin odpoledne v mstnosti Neri.
Manaer projektu SIGEP Gabriella de Girolamo k: Rozhodli jsme se udlit ocenn spolenostem, kter po celou dobu tvoili minulost SIGEPu a pbh tradin vroby zmrzliny ve svt. Ctme, e je sprvn symbolicky ocenit podnikatele, kte zde hraj klovou roli. V prbhu let byl SIGEP schopn monitorovat poadavky trhu a asto se i zastnit jako expo centrum vhodn pro rozvjejc se perspektivy a vyuit na trhu. Vedouc pozice, kter byla budovna dky stl interakci s celm bjenm svtem, kter vytv trh italskho tradinho cukrstv.
Nsleduje vet 46 spolenost, kter zskaj ocenn:
Agrimontana Spa, Alcas Spa, Anselmi, Archimede Srl - Enos Roncaglio, Babbi Srl, Bigatton Produzione Snc di Bigatton Gianfranco & Giampaolo, Bovo Srl, Bravo SpA, Bussy Srl, Carpigiani - Ali SpA, Cartoprint Spa, Castel Mac SpA, Cattabriga - Ali SpA, Chiriotti Editori Sas, Clabo Group SpA, Cof, Commercial Ceccaroni, Coni Norge Snc, Fabbri 1905 SpA, Floreal Sas, Frigomat Srl, Fugar Produzione SpA, Giuso Guido SpA, I.C.A.M. Spa, Palazzo S.r.l., Is Spa, Lai Divisione Di Ird Srl (Rossi), Lievitificio Sant'eflores Di Iozzia Vincenzo & C. Sas, Luxardo Girolamo SpA, Medac Srl, Meucci Igino Sas, Migani Giuseppe & C. Snc, Minora Mario Snc Di Riva Minora & C, Modecor Italia Srl, Montebianco SpA, Monteverdi Srl, Morini SpA, Nestle' Italiana SpA, Officine Bano SpA, Pernigotti SpA, Pregel, Prodotti Stella SpA, Rubicone Prodotti Srl, Siga - Associazione Italiana Gelatieri, Staff Ice System, Taddia Spa, Technogel SpA.
Dva vznamn misti vroby zmrzliny spolu s vedenm vstavit pivtaj vrn spolenosti, kter psaly historii SIGEPu. Slavnost bude uvdt osobnost TV Lamberto Sposini.
KLOV UDLOSTI ZMRZLINSTV, CUKRSTV A PEKASTV
Tyto ti vznamn sektory SIGEPu uvedou stejn poet prestinch udlost mezinrodnho vznamu. Pro zmrzlinsk trh je zde udlost The Gelato is Served organizovan Rimini Fiera a Cogel-Fipe a zde budou zastoupen zem jako Argentina, Brazlie, Francie, Nmecko, Itlie, Maarsko, USA a panlsko. Vtz bude vybrn posouzenm organoleptickch vlastnost vrobku, originality a vzhledu a kombinace zmrzliny a pchut. Pipraven pokrmy budou pak nsledn vystaveny v Restaurant/Gelato parlour.
Pro cukrsk trh to bude Delicious & Famous. Udlost organizovanou Rimini Fiera a koordinovanou spolenost Castalimenti oiv misti kuchai/cukri a VIP osobnosti, kte piprav sladkosti na oslavu 30. vro SIGEPu. Misti cukri, kte se zastn jsou: Gianni Pina, Iginio Massari, Gino Fabbri, Luca Mannori, Salvatore De Riso a Salvatore Cappello. VIP osobnosti: Veronica Maya, Attilio Romita, Lamberto Sposini, Rosanna Cancellieri a Elisa Isoardi.
V neposledn ad, co se tk pekaskho trhu, to bude SIGEP Bread Cup, kter organizuje Rimini Fiera Spa a je koordinovn klubem Arti e Mestieri za asti tm z Austrlie, Belgie, Francie, Irska, Izraele, Mexika, panlska a Maarska.
V prbhu vstavnch dn se zde bude tak konat konference podporovan klubem Arti & Mestieri, kter se bude konat v sobotu 18.1. od 2 hodin odpoledne a bude vnovan vem zmrzlinm, cukrm, pekam, obchodnkm a obchodnm lenm. Tuto udlost provz nadpis:Je mon pekonat obdob krize a poklesu spoteby chleba? Jak pleitosti pin modernizace vrobn a prodejn oblasti znme-li trh, kter odpovd na poadavky zkaznk?
Hlavn sponzor SIGEP Bread Cup: IRINOX, PURATOS and POLIN.
Technick sponsor SIGEP Bread Cup: Ilsa, Mixer, Nissan, Ostali, Novapan, Rollmatic.
Soute SIGA (Asociace italskch vrobc zmrzliny)
Od 18. do 20. ledna Rimini Fiera a SIGA Asociace italskch vrobc zmrzliny pod soute vyhrazen italskm a zahraninm vrobcm zmrzliny. Ta prvn Flavour of the year bude vyadovat od mistr zmrzlin ppravu lsko okov zmrzliny a deset nejlepch zsk cenu. Druh sout A thousand ideas for a new flavour se zam na nejlep zmrzlinu roku. Zde tak deset nejlepch bude ocenno.
SIGEP GIOVANI
SIGEP 2008 jako vdy pivt tradin ast odbornch uili, kter zastupuj mlad cukri a pedvd s ji obvyklm entusiasmem sv produkty.
Zejmna pak 18. ledna bude dvanct dvoulennch italskch kolnch tm pipravovat svatebn kol, kter bude soutit v International Confectionery Trophy.
SIGEP Giovani je jednm z hlavnch setkn, kde se mohou porovnvat rzn kolc programy zahrnujc sektor tradin cukrsk vroby. Clem je pomhat recipron vmn znalost, umlecko-technickho poznvn, pezkouen schopnost a standard vzdlvn, zskvn novch kontakt a dohodnut vmnnch pobyt mezi kolami a to ve vysuje v positivnch npadech a vztazch mezi uiteli a ky.
COMUNICANDO
Iniciativa s nzvem Comunicando se vrac zpt v dal edici SIGEPu a to v ter 20.ledna od 4,30 v mstnosti Neri 1. Pi tto pleitosti se budou udlovat ceny za nejlep reklamn kampan, kter byly publikovny v odbornch asopisech zabvajc se zmrzlinou a cukrstvm. Ceny se budou udlet v pti kategorich: vybaven, psluenstv, dekorace vkladnch skn a prodejnch pult; strojn zazen a vybaven; vrobky a suroviny; obaly, doplky, sluby a ostatn. Zde mohou volit tak nvtvnci veletrhu.
FOOD EXPERIENCE DESIGN
SIGEP pokrauje v podpoe (jako jejich akademick partner) POLI.design kolcch kurz Milnsk polytechniky.
Dva kurzy Food Experience Design prvn se tk inovac jdel a npoj v maloobchodnm sektoru (pekastv, zmrzlinstv, cukrstv); druh se zabv inovacemi pizzeri. Na 30. edici se pedstav projekty student, kte pedvedou sv dovednosti, kter zskali dky tmto kurzm v minulch mscch. Doprovzet je budou lektoi.
CHOCOLATE TASTING
Jej majestt okolda se stane hvzdou veletrhu SIGEP 2009.
Mezi ostatnmi akcemi probhne tak Chococlub SIGEP Sensorial Trophy. Chococlub bude organizovat sout, kde 50 lid z publika bude podno, aby vyjdili sv nzory pi ochutnvn vrobk, kter se pidaj k testm, kter provdli odbornci z Chococlubu. Ocenn bude pedvat mistr okoldy Edouard Bechoux.
Soutc jsou: Andrea Depalma (Pasticceria Vecchia Brianza MI), Davide Lochtmans (Gelateria Haziel MS), Emiliano Fontanesi (Chocoamour VI), Francesco Crocco (Pasticceria Poldo GE), Giuseppe Bernardi (Cioccolateria Ducale TV), Marco Giovine (Pasticceria Giovine e Giovine AT), Marco Marangotto (Pasticceria Marangotto VA), Pierina Robbiano (Pasticceria Robbiano GE). Raffaella Maffaldano, (Pasticceria La Riviera Alassio SV), Silvio Bessone (Pasticceria Le Delizie Vicoforte di Mondovì CN).
ITALIAN CHOCOLATE-MAKING CHAMPIONSHIP
Ji historick spoluprce mezi Commitee of Experts tvoen I. Massari, G. Pina, V. Santoro, A. Slitti, D. Freguja, A. Le Rose, G. Rosso, Callebaut, Cacao Barry a Carma vedla k prvnmu ampiontu ITALIAN CHOCOLATE-MAKING CHAMPIONSHIP, nejprestinj mezinrodn sout vnovan kreativnmu vyuit okoldy. elem je vyzdvihnout profesionly v oboru okoldy a jejich nejmodernj pracovn techniky. Sout je oteven vem velkm nrodnm i mezinrodnm talentm.
Od 17. do 21. ledna 2009 na Rimini SIGEP se bude vybrat osoba, kter se stane ampinem. Tmatem tto edice je Haute Couture.
Sout probhne v rznch disciplnch: 17. ledna v nedli budou vyrbt umleck dlo cel z okoldy; 18. a 19. ledna budou soutc rozdleni do dvou skupin s kolem vytvoit pralinky ve form s polevou, kol, individuln porce desertu a tajemnou sladkost. Ve posoud porota sloen z mezinrodnch expert, kte zvol ampina roku 2009 a ten bude representovat Itlii na svtovm finle World Chocolate Masters v Pai (jen 2009).
THE EUROPEAN IDEA WORKSHOP
Italt misti zmrzlini, ve spoluprci s Italskou kolou vroby zmrzliny, budou organizovat (od 17. do 20. ledna v hale A5) udlost nazvanou The European Idea Workshop, kter si pokld za cl vyuit novch pchut ve zmrzlinstv. Zajmavm faktem je, e vtina zastnnch budou eny! Jde zde hlavn o vmnu npad a zkuenost mezi zastnnmi. Kad z nich, on nebo ona, jsou schopn pracovat se zkladnmi surovinami a tm, e pidaj nov ingredience, zskaj nov, kreativn a mdn pchut. Pro tuto edici italt misti zmrzlini se porovnaj s variac jahody a zmrzlina.
Pro informace dejte:
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupen veletrhu SIGEP pro R a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. 224312163
Fax: 224312164
e.mail. j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz
www.sigep.it