�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní glazírované kaštany / -7

Autor: red.
Datum vyd�n�: 08.12.2008
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1141

V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Pøilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povaøit. Pøidáme oloupané kaštany, krátce povaøíme a pøidáme vìtší kus chladného másla. Kaštany povaøíme a tím glazírujeme.

Suroviny
200 g jedlých kaštanù
50 g cukru
60 ml vody
máslo

Pøíprava
V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Pøilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povaøit. Pøidáme oloupané kaštany, krátce povaøíme a pøidáme vìtší kus chladného másla. Kaštany povaøíme a tím glazírujeme.

 

Kaštanové mousse

Suroviny
5 žloutkù
3 bílky
75 g cukru krystal
120 g bílé èokolády
110 g kaštanového pyré
4 cl Tuzemáku
3 plátky želatiny
500 ml šlehaèky

Pøíprava
Žloutek se ¾ cukru ušleháme v  teplé lázni do pìny. Rozpustíme èokoládu. Kaštanové pyré utøeme do hladka. Èokoládu a pyré vložíme do žloutkové smìsi a dùkladnì promícháme. Želatinu zmìkèíme, rozpustíme a vetøeme do èokoládové hmoty.
Vyšleháme bílky a se zbytkem cukru vyšleháme do tuha. Vmícháme do èokoládové hmoty.
Na závìr pøidáme šlehaèku vše vyšleháme do tažné hmoty a nalijeme do sklenice .

 

 


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku