fiogf49gjkf0d
Vnon obdob je pro vtinu z ns asem, kdy se odpoutvme od pozemskch starost a nechvme svmu duevnu hrt prvn housle, jejich tkliv strunn hlas v ns probouz ono krsno, jemu nen dovolen prchod mon i po cel rok dky perzn palet povinnost a mnohch dalch vliv.
Doba rozzenho vnonho stromku s sebou pin i jednu starost, by pjemnho rzu, s kterou si lmeme hlavu kad rok. Jake drek pro sv blzk uloit pod vn jehli vonc symbol Vnoc.
Jakoe nebv opakovan vtip vtipem, tak ani tomu tak nen u opakovan podoby drk, kter dostv mnohdy pravideln rytmus ustlenho zvyku a nen tm, co by v ns rozehlo pjemn pocit v hloubi due tajemnch emoc.
A prv v tomto smru k vm pichz s mylenkou drkov originality nabdka sladkho zjezdu na cukrsk, zmrzlinsk a pekask veletrh do italskho pmoskho Rimini, kde se nm v jednom bodu svta pedstav neuviteln nabdka toho, co zmnn obory obn.
K t se ad i nvtva nejmen republiky svta na hoe Monte Titno poloenho sttu San Marino, vzdlenho od Rimini 23 km.
Bl se as svtku SIGEP, kter je vnovan vem tradinm vrobcm: cukrm, zmrzlinm a pekam.
Ji od 17. do 21. ledna 2009 se otevou brny jubilejnho 30. ronku tto svtov pehldky cukrskho zmrzlinskho a pekaskho umn.
Chceme-li aby nae profesn rove mla vzestupn trend, je vskutku nezbytn pouit se v mstech, kde se koncentruj pikov vrobky, vetn ukzkovch akc hrajc oborov prim celho svta.
e okolda me mt mnoho podob, tvar, chut npln a mnoho dalho v kad cukr, kter se zpracovvnm tto pochutiny kakaovho pvodu zaobr. Avak to, e s okoldou me bt i spojena odvn mda, nen zleitost a tak pln bnou, jak ns o tom pokad v minulosti pesvdila mdn plata krsnch modelek.
okoldovnit gurmni se mohli seznmit s paletou kakaovch produkt, bonbon, esteticky npaditch bonbonirovch krabic, okoldovch obal, forem, stroj na lit okoldy, okoldovmi tunely a dalmi zazenmi k tvorb tto populrn pochoutky.
Obdobn lze hovoit o zmrzlinch, a to nejenom o pastch, aromatech, krmech, termopepravkch, strojch a zazench, ale t o nabdce nepebernho zmrzlinovho sortimentu doslovn se vm vudy. Co nabdka, to ochutnvka a to tm doslovn na kadm kroku. Chuov technologie se ubrala ji vychozenm smrem, ale nkolikrt se bylo mon setkat se snahou vyboit do netradin chuov polohy, jak tomu bylo v ppad okoldov zmrzliny s ingredienc chilli papriky.
Kde je zmrzlina, tam jsou i pohry. A zde se nvtvnick oi pokochaly na vtvarnm proveden sklennch i keramickch ndob originlnho italskho slohu, jen se prezentoval s vekerou laskou grci, v mnohdy a neuvitelnch podobch v nekonenm odstnu rznobarevnosti.
Zkusme nartnout prezov profil veletrn nabdky. Jen v cukrskm odvtv, kde jsme napotali vce ne stovku vrobnch a pomckovch poloek, meme jen namtkov uvst nkter z nich, a to: suroviny, polotovary, dortov stojany, destilty, emulgtory, elatiny, pstroje a zazen veho druhu, chladc vozy, mln produkty atd., atd.
Do stpkovit piblenho veletrnho vbru je nutn dle piadit poteby pro potravinskou hygienu, istic a dezinfekn prostedky, bioprodukty, klimatizan zazen, potae, kontroln systmy, registran pokladny a vbec ve, co s cukrskm, respektive restauranm oborem ve vysplm svt souvis.
- dejte o V.I.P. vstupenky
- nezapomete si zajistit pedem rezervace ubytovn.
- pihlaste se na zjezd podan pro odbornky ve spoluprci s CK ALFA TOUR v termnu 16.1.-20.1.
Informace, rezervace ubytovn, dosti o vstupenky a pihlky k zjezdu dejte na :
Ing. Jan Voda ICS
Zastoupen veletrhu SIGEP pro R a SR
Wolkerova 9, 160 00 Praha 6
Tel. 224312163
Fax: 224312164
e.mail: j.voda@ics-prague.cz
www.ics-prague.cz
www.sigep.it