fiogf49gjkf0d
Cukráø roku 2009 Lukáš Skála s prezidentem AKC M. Kubecem
Karnevalový námìt byl tou správnou názvoslovnou volbou pro finálové uspoøádání cukráøské soutìže v areálu BVV Brnìnské veletrhy, které pøedcházelo pražské pøedkolo. Slovo karneval je italského pùvodu a vystihovalo lidový zvyk uvítání pøicházejícího jara. A to i plnì korespondovalo jak s èasovým obdobím poøádání této soutìže, tak i s výstavním karnevalem pøedjarního gastronomického veletrhu G+H v Brnì.
Soutìž „ Cukráø roku – Martin Braun Cup“ poøádalo AKC ÈR pod patronací a díky sponzorství firmy Martin Braun KG z Hannoveru, prostøednictvím zástupce firmy pro Èeskou republiku Ing. Jaroslava Fialy
Soutìžní úkol na téma: „Karnevalové veselí“
KATEGORIE A - Junior
1. soutìžní úkol
• Mísa Petits Fours - ètyøi druhy po osmi kusech
• Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
• Degustaèní vzorek po dvou kusech od každého druhu
2. soutìžní úkol
• Slavnostní dort o velikosti 12ti porcí
• Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
• Degustaèní vzorek do hmotnosti 500g (musí obsahovat všechny suroviny podle dané kalkulace – nemusí odpovídat tvaru výrobku)
KATEGORIE B - Senior
1. soutìžní úkol
• Mísa Petits Fours – pìt druhù po osmi kusech s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodnì doplòuje mísu
• Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
• Degustaèní vzorek po dvou kusech od každého druhu
2. soutìžní úkol
• Tøi samostatné talíøové dezerty
• Kalkulaci na každý dezert samostatnì (surovinová norma a technologický postup)
• Jeden degustaèní vzorek od každého dezertu
Výrobky musí obsahovat tøi suroviny ze sortimentu firmy Martin Braun KG, které dodává firma Fiala – Praha s.r.o.
Poøadí finále kategorie senior
1. místo a "Putovní pohár" - Lukáš Skála
2. místo - Andrea Lechnerová
3. místo - Alena Pechlátová
Zleva: J. Fiala, M. Kuèerová a M. Braun
1. místo junior Michaela Hellerová
2. místo junior Hana Smetanová
3. místo junior Josef Nagy