fiogf49gjkf0d
XIV. roèník národní soutìže Gastro Hradec, IV. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù a XIV. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí
Termín: 2.4. 2009
Místo konání: Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Poøádá poboèka východní Èechy
CUKRÁØ SENIOR:
C/1
Mísa Petits Fours pìt druhù v osmi kusech (celkem 40 ks) èajového peèiva, pralinek, drobného peèiva nebo sladkostí s centrálním monumentem z jedlého materiálu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíøi.
C/2
6 rùzných teplých nebo studených dezertù, pøipravených a podávaných samostatnì po 1 porci. a 1 slavnostní dort o váze min.2kg, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít. Maximální výška výrobku 100 cm.
C/3
Ètyøi dorty na rozlièné téma o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
CUKRÁØ JUNIOR do 21 let
C/J1
Mísa Petits Fours ètyøi druhy v osmi kusech (celkem 32 ks) èajového peèiva, pralinek, drobného peèiva nebo sladkostí. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. + od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení) – stranou na talíøi.
C/J2
6 rùzných teplých nebo studených dezertù, pøipravených a podávaných samostatnì po 1 porci
C/J3
Dva dorty na rozlièné téma o velikosti 12porcí z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ruènì zdoben a všechny èásti musí být jedlé. Barevné jedlé perlièky, pastilky a podobný materiál je možno použít.
Umìlecké kuchaøství a cukráøství „Artistika“
U/1
Umìlecký exponát, umìlecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli, koøení
U/2
Umìlecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
U/J1
Umìlecký exponát, umìlecky zhotovená skulptura z margarinu, tuku, ledu, vosku, tìsta, soli, koøení
U/J2
Umìlecký exponát zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
Z/L
– Umìlecká soutìž a kvalifikace na 1. MISTROVSTVÍ EVROPY ve vyøezávání melounù na èas (limit) Zadání: v èasovém limitu 3 hod. vyøezat vodní a cukrový meloun na volné téma
- vodní meloun by mìl obsahovat plastický nebo poloplastický reliéf kromì pøípadných kvìtù
- cukrový meloun lze vyøezat libovolnì
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ
H/K
Kuchaøský výrobek – volné téma – v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP
H/C
Cukráøský výrobek – volné téma - v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP
H/U
Umìlecký výrobek – volné téma - v pøihlášce je nutné uvést za jménem èíslo prùkazu ZTP, ZTPP
SOUTÌŽ DRUŽSTEV
D/D
Družstvo hotelù a firem v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì však tøi nad 21 let zastoupené v soutìžních kategoriích K, C, U (v každé kategorii min. jeden soutìžící)
D/J
Družstvo juniorù do 21 let v jakémkoli poètu soutìžících,