�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ozvìna Moravského poháru

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 27.03.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1197

7. roèník Moravského poháru má již týdenní historii a pojïme se s odstupem èasu ještì jednou vrátit do cukráøského zázemí této stále ještì mladé soutìže, která ukázala letošní výrobní kvalitou svoji svébytnost na pøehuštìném poli èeských soutìží.

fiogf49gjkf0d

7. roèník Moravského poháru má již týdenní historii a pojïme se s odstupem èasu ještì jednou vrátit do cukráøského zázemí této stále ještì mladé soutìže, která ukázala letošní výrobní kvalitou, že na otázku její svébytnosti v nahuštìném prostoru všech èeských soutìží, dokázala odpovìdìt pøíslušnou kvalitou. Znovu musím zopakovat, že mládí nabídnutou šanci uchopilo za správný konec a rozdílnost umìleckého projevu soutìžních výrobkù je ve svém prùmìru, v porovnání soutìže ještì pøed nìkolika málo lety zcela na odlišné, myšleno kvalitativní, úrovni.
To je jedna stránka vìci. Tou druhou je pak zákaznický požadavek, na který se adekvátnì váže možnost uplatnìní absolventù do vlastní praxe. Zde bychom se dostali do rozsáhlé polemiky, kdy mluva  neomylné statistiky by nám ukázala hrozivý nepomìr zájemcù a skuteèných vykonavatelù této krásné profese a zároveò i èervená èísla ekonomiky vynaložené v tomto smìru vlastnì vniveè. Navíc z tìch co cukraøinu dìlají na vlastní noze, je vìtšina, co výrobky mordují na èerno v kuchyòských, garážových a kdoví jakých ještì prostorách, kdy všechny vyhlášky, normy a naøíízení hygienou poèínaje, dostávají velmi silnì na zadek.
Na druhé stranì je jisté, že zde máme ty odborníky, kteøí mají do kvality této profese a tím do jejího rozvoje co øíci, a tak alespoò v tomto smìru je to pozitivní ukazatel na kterém lze stavìt až by jednou pøišla potøebná reforma v tomto smìru. Ta je zatím dobøe zakryta za jinými ukazateli ekonomického vývoje pohybující se v megarozmìrech, kde ani tam není vláda schopna všechno ukoèírovat, natož v této kolibøí váze cukráøského podílu na hospodáøském pøíjmu DPH. Tudíž v tomto smìru v dohledné dobì nic moc nebezpeèného nehrozí a mùže se klidnì plýtvat dál.
Ale je to opravdu jiná kapitola a s mladými umìlci své profese nemá nic spoleèného.

 
                                            Helena Mareèková SŠHL Kromìøíž


 
                                                Alžbìta Lašková SŠSS (?)


 
                                   Kateøina Radnotyová SŠHG Frenštát p. R.

                                                                                 
                                                 (?)SOŠ SOU Znojmo 
Zástupci této školy pøi použití státního symbolu, by si mìli pøed soutìží prostudovat základy vexillologie (nauka o vlajkách a praporech)

 
                                        Kristýna Karlíková SŠOS Klimkovice

 
                                                     (?)  SOUP Jeseník


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku