�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Bublanina

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 07.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=120

Vejce rozklepneme do misky, pøidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme.

fiogf49gjkf0d
4 vejce
250 g cukru
4 lžíce vlažné vody
250 g hrubé mouky
balíèek vanilkového cukru
cukr na posypání
600 g ovoce (rybíz, tøešnì, borùvky ...)
máslo a hrubá mouka na pekáè

POSTUP PØÍPRAVY

Vejce rozklepneme do misky, pøidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Tìsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáèe a povrch posypeme oèištìným ovocem. (Aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.) Ve vyhøáté troubì peèeme dozlatova. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na ètverce a podáváme.

Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku