�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Bublanina |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 07.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=120 |
Vejce rozklepneme do misky, pøidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. |
250 g cukru 4 lžíce vlažné vody 250 g hrubé mouky balíèek vanilkového cukru cukr na posypání 600 g ovoce (rybíz, tøešnì, borùvky ...) máslo a hrubá mouka na pekáè POSTUP PØÍPRAVY Vejce rozklepneme do misky, pøidáme cukr a vlažnou vodu. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Tìsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáèe a povrch posypeme oèištìným ovocem. (Aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.) Ve vyhøáté troubì peèeme dozlatova. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na ètverce a podáváme. | 4 vejce
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |