fiogf49gjkf0d
XIV. roèník národní soutìže Gastro Hradec, IV. roèník mistrovství republiky kuchaøù a cukráøù a XIV. roèník národní soutìže kuchaøského a cukráøského umìní s mezinárodní úèastí
Místo konání: Kongresové centrum Aldis Hradec Králové
Poøádá poboèka: poboèka východní Èechy
Nejvìtší èeská gastronomická soutìž konaná již po ètrnácté v 9. nejvìtším mìstì Èeské republiky, jež v sobì sluèuje architektonickou minulost s její souèasnou moderní tváøí v návaznosti na široký areál pøírodního uskupení a z nich vyplývající ustálená pøezdívka salón republiky, vpisuje do podtextu své charakteristiky též další významový pojem pod názvem SALÓN GASTRONOMICKÝCH SOUTÌŽÍ.
Tradièní disciplíny kuchaøského a cukráøského oboru s pøítomností carvingu, mající svùj pravidelný chod, obohatila transponace dalšího soutìžního útvaru, kdy poslednì jmenovaný populární hit ve vyøezávání z ovoce a zeleniny vnesl do ustálené tóniny dosavadního prùbìhu soutìžní novotvar v podobì poøádání kvalifikace pro své premiérové mistrovství Evropy.
(na horním obrázku vítìzové kuchaøské a cukráøské kategorie Radek David a Pavlína Klopštofová, mistøi republiky a držitelé poháru Rudolfa Pøibyla).
Cukráø senior
C/1
Mísa Petits Fours pìt druhù po osmi kusech (celkem 40 ks) s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodnì doplòuje mísu. Každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
C/2
Šest samostatných stejných dezertù a slavnostní dort o váze min.2kg na stejné téma
C/3
Ètyøi rozdílné dorty o velikosti 12porcí z toho dva dorty s vykrojenou porcí k degustaci
Cukráø junior do 21 let
C/J1
Dva rùzné slavnostní dorty o velikosti 12porcí - volné téma z toho jeden dort s vykrojenou porcí k degustaci
C/J2
Mísa Petits Fours ètyøi druhy po osmi kusech (celkem 32 ks) každý Petit four musí mít rozdílnou náplò. Od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí (rozkrojení)
C/J3
Šest samostatných talíøových dezertù
Zvláštní kategorie
Z/C
„Artistika“ skulptura z cukráøských surovin (karamel, èokoláda, marcipán, slané peèivo,tuk...)
Z/Z
„Artistika“ zeleninové a ovocné skulptury (vyøezávané ovoce a zelenina)
Z/JC
Z/JZ
Zvláštní výrobek juniorù do 21 let – zadání stejné jako u seniorù
KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ
H/K
Kuchaøský výrobek – volné téma
H/C
Cukráøský výrobek – volné téma
H/Z
Zvláštní výrobek – volné téma
SOUTÌŽ DRUŽSTEV
D/D
Družstvo hotelù a firem v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì však tøi nad 21 let zastoupené v soutìžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutìžící)
D/J
Družstvo juniorù do 21 let v jakémkoli poètu soutìžících, minimálnì tøi v soutìžních kategoriích K, C, Z (v každé kategorii min. jeden soutìžící)
Výsledky kategorie cukráø senior
1. Pavlína Klopštofová - mistr republiky a pohár Rudolfa Pøibyla - SŠØaS Dìèín
2. Alena Kirpalová - Regionání tým Praha
3. Lucie Benešová - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
Výsledky kategorie cukráø junior
1. Veronika Kadubcová - VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec
2. Michal Jaòour- Juniorský národní tým
3. Lenka Bazlerová - HŠ Mariánské Láznì
Celkové výsledky zde
- pokraèování -