�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
okoldov zkusek s tekutou npln |
Autor: Jrgen Lebelt Datum vyd�n�: 29.04.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1219 |
|
loutky rozmchme v samostatn mse. Rovn tak promchme mouku a cukr. Do rozputn okoldov hmoty o stedn teplot opatrn a v mench dvkch za stlho mchn vmchvme loutky snhovou metlou, a dojde k dokonal vazb obou hmot. |
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny pro 4 osoby
115 g hok okoldy (60 70 %) 110 g msla 120 g cukru 180 g loutku (odpovd asi mnostv 10 vtch vajec) 50 g mouky 250 g rebarbory 120 g cukru ( v ppad obliby i vce) 1 PL jemnho kukuinho krobu k zahutn omky
Pprava
4 dezertn rfky vylome pecm paprem nebo vymaeme mufinovou formu a vysypeme trochou mouky. Mslo a marmeldu rozpustme ve vodn lzni. loutky rozmchme v samostatn mse. Rovn v samostatn msy promchme mouku a cukr. Do rozputn okoldov hmoty o stedn teplot opatrn a v mench dvkch za stlho mchn vmchvme loutky snhovou metlou tak dlouho, a dojde k dokonal vazb mezi obma hmotami. Sms mouky a cukru vsypeme narz do rozmchan okoldovo loutkov hmoty a dkladn promchme. Vzniklou kompaktn sms umstme do stkacho sku. Rfky (formiky) umstme na pec plech, kter vlome do stedu trouby a peeme pi teplot 200 C maximln 13 minut, aby obsah dezertu zstal polotekut. Jako plohu zvolme k okold kontrastn kompot z rebarbory (viz. foto), kter pipravme z rebarborov lodyhy, kterou oloupeme a nakrjme na ikmo o sle 0.5 cm. Tato koleka vlome do cukru a nechme psobit asi pl hodiny. Pidme 0.25 litru citronov vy nebo sms vody s jablenm motem. Rebarboru se vou povame v malm hrnci tzv. na skus. Pot rebarboru vyjmeme a vu jet chvli povame. Jet za varu pidme kukuin krob v takovm mnostv, aby se vytvoila stedn hust omka. Omku servrujeme v chladnm stavu. Tal dozdobme dle vlastn fantazie. |
|
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |