�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Nízkokalorické angreštové mandlové øezy

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 16.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=122

V míse smícháme mouku a sušené droždí. Pøimícháme 100 g cukru, sùl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláèné tìsto.

fiogf49gjkf0d
400 g hladké nebo polohrubé mouky
1 balení sušeného droždí
175 g cukru
špetka soli
2 vejce
100 ml mléka
150 g másla
po 500 g zeleného a èerveného angreštu
50 g kostkového cukru
100 g mandlových lupínkù

POSTUP PØÍPRAVY:

V míse smícháme mouku a sušené droždí. Pøimícháme 100 g cukru, sùl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláèné tìsto. Pøikryté je dáme na teplé místo na 30 minut kynout. Troubu pøedehøejeme na 200 °C. Angrešt oèistíme, omyjeme a dáme okapat. Z vykynutého tìsta vyválíme na pomouèeném vále plát a pøeneseme ho na plech vyložený papírem na peèení. Utvoøíme zvýšené okraje koláèe. Na koláè rozdìlíme angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbývající drcený cukr smícháme s mandlovými lupínky a koláè znovu posypeme. Rozpustíme 75 g másla a koláè stejnomìrnì pokapeme. Peèeme zhruba 30 min.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku