�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jahodov pokuen s lesnmi plody |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 13.05.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1226 |
Na ezu dezertu je pikotov korpus spojen jahodovou pnou a uprosted se nachz erstv jahoda. Dezert je doplnn jahodovou omkou a lesnmi plody. Chu a vn po erstvch jahodch je doplnna sv vn a chut lesnch plod. |
Charakteristika: Na ezu dezertu je pikotov korpus spojen jahodovou pnou a uprosted se nachz erstv jahoda. Dezert je doplnn jahodovou omkou a lesnmi plody. Chu a vn po erstvch jahodch je doplnna sv vn a chut lesnch plod. Suroviny: Celkem 1625 g Vrobn postup: Formiky vymaeme olejem, vysypeme moukovm cukrem a na dno vlome vypchnut pikotov plt ve tvaru formiky a do stedu vlome jahodu. Nyn si pipravme npl. Alasku rozmchme s vodou, pidme 1/3 ulehan lehaky a po t vmchme zbytek. Pnou naplnme pipraven formiky a uhladme. Nechme zatuhnout. Zdobme na tali lesnmi plody a jahodovou omkou do kter kpneme bl jogurt, kter pothneme prtkem. Jahodov omka: Celkem 805 g Vrobn postup: Mraen jahody nechme povolit a rozmixujeme. Takto pipraven jahody smchme s cukrem a st vody. Sms pivedeme do varu. Po uveden do varu pilijeme rozmchan krmov prek ve zbytku vody a povame. Po stenm zchladnut zamchme griotte. jahody mraen 400 g, cukr krupice 150 g, krmov prek 30 g, voda 200 g, griotte 25 g,erstv jahody 100 g, voda 125 g, alaska jahodov 100 g, lehaka 500 g, cukr mouka 50 g, olej 50 g, roldov hmota pikotov 100 g, jahodov omka 200 g, lesn plody 300 g, jogurt bl 100 g. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |