�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Recept na domácí výrobu žužu |
Autor: Tomáš Sedláèek Datum vyd�n�: 14.05.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1227 |
|
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát. Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuøièný sirup), sùl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohøát, dokud se cukr nerozpustí. |
|
|
fiogf49gjkf0d
2 1/2 polévkové lžíce želatiny bez pøíchuti 1 1/2 šálku pískového cukru 1 šálek kukuøièného sirupu (glukóza) špetka soli 2 polévkové lžice vanilkového extraktu voda, cukr mouèka
1 ŠÁLEK = 250 ml
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát. Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuøièný sirup), sùl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohøát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štìteèkem. Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu smìsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupòù celsia (tuhne), ihned odstraòte z tepla.
Pøi použití ruèního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrnì vlijte uvaøenou smìs do pøipravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, smìs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobøe vmixujte vanilkový extrakt (není nutný). Bohatì posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe sklenìnou nádobu mouèkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost. Do pøipravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepøikryté odstát - vyschnout pøes noc. Potom staèí nakrájet. Pokud budete pøidávat barvivo, staèí nìkolik kapek pøi šlehání smìsi. |
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |