�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Výroba fondánové polevy

Autor: Karlos
Datum vyd�n�: 18.05.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1229

Rozvaøený roztok by mìl opìt dìlat bubliny z kontrolního drátìného oka. Pozor! Glukosu je nutné pøidat až na konec.! Roztok vylijeme následnì na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se zaènou tvoøit krystalky a hmota zaène bìlat.

fiogf49gjkf0d
Napøíè tomu, že dnes tento potahovací prostøedek lze zakoupit v bìžném marketu, pøesto není na závadu vìci, pokud si jej vyrobíte sami, kdy práce s jeho výrobou není nikterak složitá.
Je pouze zapotøebí zakoupit glukopur (èistá glukoza). Na množství sacharosy je vhodné dát 20% glukosy.
Budeme vycházet z dávky 200g cukru, na to 40g glukózy. Cukr uvaøíme na cca 115 °C a postupnì omyjeme stìny napø. mašlovaèkou a vodou, aby se netvoøily krystalky. Po dosažení optimální teploty kolem  115 °C (oèko foukátka tvoøí bubliny z roztoku)  nasypeme do vroucího roztoku glukosu, a dobøe rozvaøíme. Je zapotøebí omývat stìny nádoby vodou a mašlovaèkou, èímž dodáme také  trochu vody vytváøející roli lehkého doøedìní.
Rozvaøený roztok by mìl opìt dìlat bubliny z kontrolního drátìného oka. Pozor! Glukosu je nutné pøidat až na konec.! Roztok vylijeme následnì na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se zaènou tvoøit krystalky a hmota zaène bìlat. Takto pøipravený fondán je dostateènì vhodný k potahování vìneèkù èi vìtrníkù.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku