�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Výroba fondánové polevy |
Autor: Karlos Datum vyd�n�: 18.05.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1229 |
Rozvaøený roztok by mìl opìt dìlat bubliny z kontrolního drátìného oka. Pozor! Glukosu je nutné pøidat až na konec.! Roztok vylijeme následnì na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se zaènou tvoøit krystalky a hmota zaène bìlat. |
Je pouze zapotøebí zakoupit glukopur (èistá glukoza). Na množství sacharosy je vhodné dát 20% glukosy. Budeme vycházet z dávky 200g cukru, na to 40g glukózy. Cukr uvaøíme na cca 115 °C a postupnì omyjeme stìny napø. mašlovaèkou a vodou, aby se netvoøily krystalky. Po dosažení optimální teploty kolem 115 °C (oèko foukátka tvoøí bubliny z roztoku) nasypeme do vroucího roztoku glukosu, a dobøe rozvaøíme. Je zapotøebí omývat stìny nádoby vodou a mašlovaèkou, èímž dodáme také trochu vody vytváøející roli lehkého doøedìní. Rozvaøený roztok by mìl opìt dìlat bubliny z kontrolního drátìného oka. Pozor! Glukosu je nutné pøidat až na konec.! Roztok vylijeme následnì na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se zaènou tvoøit krystalky a hmota zaène bìlat. Takto pøipravený fondán je dostateènì vhodný k potahování vìneèkù èi vìtrníkù. | Napøíè tomu, že dnes tento potahovací prostøedek lze zakoupit v bìžném marketu, pøesto není na závadu vìci, pokud si jej vyrobíte sami, kdy práce s jeho výrobou není nikterak složitá.
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |