�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dýòové cappuccino

Autor: Rudolf Špaèek
Datum vyd�n�: 22.06.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1247

a másle zpìníme šalotku, pøídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuøecím vývarem, dusíme pùl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, pøidáme smetanu, provaøíme a ochutíme solí.

fiogf49gjkf0d

Èlen soutìžního CULINERY NESTLÉ TEAMu Rudolf špaèek se zúèastnil zahranièní stáže v nìmeckém Baden-Würrtembergu (klikni zde), kde èerpal poznatky  k dalšímu rozvoji svého kulináøského pùsobení. V Restaurantu Krone se jako souèást pokrmu podávalou zvláštním zpùsobem pojaté dýòové cappuccino.

Dýòové cappuccino : na másle zpìníme šalotku, pøídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuøecím vývarem, dusíme pùl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, pøidáme smetanu, provaøíme a ochutíme solí.
Plnotuèné mléko osolíme a vyšleháme ponorným mixerem, dáme na 1 minutu do mikrovlné trouby ustálit pìnu.
Dýòová semínka pomalu orestujeme se solí.
Galantýnku nakrájíme na 50 gramové špalíky a dáme prohøát s trochou másla zabalené v alobalu do konvenktomatu nebo pod salemander.
Na talíø dáme èerstvì pøipravené ratatouille na nìj prohøátý špalík galantýnky, pøelijeme našlehanou kuøecí omáèkou, vedle toho šálek s dýòovým cappuccino s lžící mléèné pìny, ozdobené dýòovými semínky a kapkou dýòového oleje.

Foto: Rudolf špaèek


Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku