�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dunajské vlny |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 22.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=125 |
Zmìklý tuk dáme do nahøáté mísy, pøidáme cukr a tøeme. Postupnì pøidáváme 6 žloutkù a dál tøeme, dokud nevznikne hustá pìna. Z bílkù ušleháme tuhý sníh. |
Na tìsto: 200 g mouèkového cukru 450 g hladké mouky 350 g rostlinného tuku 6 vajec 1 sáèek prášku do peèiva 1 lžíci kakaa 400 g merunìk tuk na vymazání plechu hrubou mouku na vysypání plechu Na krém: 250 g másla 5 lžic mouèkového cukru 1/2 l mléka 1 a 1/2 sáèku vanilkového pudinkového prášku POSTUP PØÍPRAVY: Zmìklý tuk dáme do nahøáté mísy, pøidáme cukr a tøeme. Postupnì pøidáváme 6 žloutkù a dál tøeme, dokud nevznikne hustá pìna. Z bílkù ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty zamícháme mouku prosátou s práškem do peèiva a nakonec zlehka vmícháme sníh. Polovinu tìsta rozetøeme na vymazaný a vysypaný plech. Druhou polovinu obarvíme lžící kakaa a opatrnì natøeme na svìtlé tìsto. Povrch uhladíme a rovnomìrnì poklademe ètvrtkami merunìk. Vložíme do pøedehøáté trouby (150 °C) a upeèeme. Z mléka odebereme jeden šálek a zbytek dáme vaøit. Do šálku vsypeme pudinkový prášek, rozmícháme a vlijeme do vroucího mléka. Za stálého míchání povaøíme dvì minuty a dáme zchladnout. Bìhem chladnutí pudink nìkolikrát zamícháme, aby nevznikl škraloup. Máslo utøeme s cukrem a pak po lžících pøidáváme pudink a tøeme dohladka. Hotový krém necháme v chladu ztuhnout. Prochladlou placku potøeme krémem a na povrchu vytvoøíme vidlièkou ozdobné vlnky. Mùžeme posypat strouhanou èokoládou. | INGREDIENCE
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |