�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dunajské vlny

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 22.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=125

Zmìklý tuk dáme do nahøáté mísy, pøidáme cukr a tøeme. Postupnì pøidáváme 6 žloutkù a dál tøeme, dokud nevznikne hustá pìna. Z bílkù ušleháme tuhý sníh.

fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE
Na tìsto:

200 g mouèkového cukru
450 g hladké mouky
350 g rostlinného tuku
6 vajec
1 sáèek prášku do peèiva
1 lžíci kakaa
400 g merunìk
tuk na vymazání plechu
hrubou mouku na vysypání plechu

Na krém:

250 g másla
5 lžic mouèkového cukru
1/2 l mléka
1 a 1/2 sáèku vanilkového pudinkového prášku

POSTUP PØÍPRAVY:

Zmìklý tuk dáme do nahøáté mísy, pøidáme cukr a tøeme. Postupnì pøidáváme 6 žloutkù a dál tøeme, dokud nevznikne hustá pìna. Z bílkù ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty zamícháme mouku prosátou s práškem do peèiva a nakonec zlehka vmícháme sníh. Polovinu tìsta rozetøeme na vymazaný a vysypaný plech. Druhou polovinu obarvíme lžící kakaa a opatrnì natøeme na svìtlé tìsto. Povrch uhladíme a rovnomìrnì poklademe ètvrtkami merunìk. Vložíme do pøedehøáté trouby (150 °C) a upeèeme. Z mléka odebereme jeden šálek a zbytek dáme vaøit. Do šálku vsypeme pudinkový prášek, rozmícháme a vlijeme do vroucího mléka. Za stálého míchání povaøíme dvì minuty a dáme zchladnout. Bìhem chladnutí pudink nìkolikrát zamícháme, aby nevznikl škraloup. Máslo utøeme s cukrem a pak po lžících pøidáváme pudink a tøeme dohladka. Hotový krém necháme v chladu ztuhnout.
Prochladlou placku potøeme krémem a na povrchu vytvoøíme vidlièkou ozdobné vlnky. Mùžeme posypat strouhanou èokoládou.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku