�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Hotelov dezerty |
Autor: Barbora Skipalov Datum vyd�n�: 20.08.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1260 |
dkm tstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplnme plechov, mslem vymazan tvotka, tvaru medvdch tlapek. Upeen namme v horkm dkm cukru, do kterho jsme dali viov likr. |
Nudle s blkovm snhemJemn krjen nudle se v mlce s cukrem a mlo sol hust uva a uprav na msu do kopeka. 2 lce marmeldy, 1 blek a lce cukru se dobe te. Pak se k tomu pimch ze 2 blk pevn lehan snh. Tato pna se na nudle stejnomrn nanese, uhlad se, pocukruje a celek tvrt hodiny v troub pee.Povidlov patikyZ pl litru mouky, 1 vejce a potebn mnostv vody udl se mkk nudlov tsto a to dobe na vle vypracuje. Po odpoinut se tence rozvl, vtm kulatm tvotkem se vypchnou koleka, ta se na okraji vodou pomaluj, doprosted se daj povidla, okraje na na sebe pehnou a dobe pimknou. Takto vznikl tatiky se va asi 10 minut ve vod, drtnou lc se vyndaj na msu, polvaj rozplenm mslem, pocukruj a posypou strouhanm tvarohem.Savarin Mortemart1/2 kg hladk mouky, 12 loutk, 2 vejce, 10 dkg cukru, sl, 3 dkg drod, 30 dkg msla, citron, kra a asi 1/4 litru vlanho mlka zadlme v dk kynut tsto a dvakrt nechme zkysnout. Zkynut tsto pak pomoc sku plnme do 1/3 vymazanho plechovho jednoporcovho tvotka v podob mal bbovky, kter m uprosted otvor. Dobe zkynut potom zvolna peeme pi oteven troub. Nechme hodn vysuit. Peen mme v cukru s pidnm 2 celch hebk, citronov kry, maraschina (cukr 18 st.)Servrujeme tepl, hodn naskl, vnitek vyplnme lehanou smetanou, kolem zavaen brusinky. Mignon s viovkoudkm tstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplnme plechov, mslem vymazan tvotka, tvaru medvdch tlapek. Upeen namme v horkm dkm cukru, do kterho jsme dali viov likr. Tak je mon pout cukr ze zavaenho ovoce. Naskl namzneme slab merukovou zavaeninou a mlnou polevou glazrujeme. Zaschl prozneme a plnme lehanou smetanou.Okov nkyp20 dkg cukru, 5 loutk, z 1/2 citronu vu a kru, ze 4 blk uteme snh a zasypeme 25 dkg strouhanho oku. Formu vymastme a vysypeme strouhanou houskou. Zvolna peeme. Servruje se tepl, se odo, ovocnou vou nebo mlnm krmem.Okov puding4 dkg msla, 7 dkg cukru, tt, pidvat po jednom 4 loutky a po lci 5 eml namoench v mlce, citronovou kru, skoici, ze 4 blk uteme snh a 7 dkg mletch ok. Sms nalijeme do vymatn a cukrem vysypan formy a vame 1 hodinu.Vinn svtek14 dkg msla, 8 loutk tt, z 8 blk snh, 8 dkg strouhan housky zamchat a ve vymatnm peki upct. Kdy se dopk, poleje se sladkm vnem (co vypije) a nech se vysuit.Makov dort7 dkg msla, 10 dkg cukru tt, pidvat po jednom 3 loutky, 14 dkg umletho a s mlkem uvaenho mku, vanilku, 5 lic ervenho vna, 1 lci rumu, ze 3 blk snh, 5 dkg mouky. Zvolna pci.Mrkvov dort4 loutky, 7 dkg cukru tt, pidat 14 dkg strouhan mrkve a jet vymchat 4 blky, 7 dkg cukru, snh, lci rumu, 6 dkg strouhan housky, voln zamchat a pci. Plnit a zdobit. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |