�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dorty z pohledu objektivu

Autor: red.
Datum vyd�n�: 31.08.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1265

V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostøednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveò reklama toho, co je možné si u firmy poøídit. Špatnì nafocený exponát dokáže cukráøský výrobek hodnì poškodit.

fiogf49gjkf0d

V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostøednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveò reklama toho, co je možné si u firmy poøídit. Špatnì nafocený exponát dokáže cukráøský výrobek hodnì poškodit. Proto je nutné vìnovat fotografování zvýšenou pozornost a nauèit se fotografickým zásadám.

1. Nefotografujte nikdy celé skupiny na stolech . Jednotlivý výrobek a jeho detaily ve skupinové fotografii nikdy nevyniknou, tak jako jednotlivý kus.

2. Pøi fotografování dbejte, aby fotografovaný objekt mìl pozadí. Zásadu tvoøí kontrast. Tmavý výrobek vyžaduje svìtlé pozadí, a svìtlý zase naopak.

3. Nízké dorty vždy pøi fotografování na stole nakloòte, aby byla vidìt vrchní ozdoba, a pøi tom i pøední strana dortu.

4. Dbejte výrazného osvìtlení a vymezení stínù.

5. Pøi fotografování výstavního exponátu vkusnì upravte i mísu, aby i tato vedlejší dekorace tvoøila ozdobu. Doplòky není tøeba pøeplòovat, èím ménì jich použijeme, tím více dáme vyniknout hlavnímu námìtu.

6. Fotografii pro reprezentaèní úèely je vhodné nechat zhotovit v profesionálním ateliéru.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku