fiogf49gjkf0d
Co udlat, aby bylo tsto na pizzu (korpus) kupav?
Nejdve zhotovme korpus, kter ped pravou mus zstat stle tepl.
Vezmeme sr parmazn, nastrouhme jej na jemno a korpus jm posypeme a polijeme rajatovm keupem. Doclme tak nejenom jeho kupavosti, ale i pjemnho aromatu.
Co udlat, aby zstala lehaka dle v tuhm stavu?
Nkdy se dostvme do problmu, e lehaka nechce dret poadovan tvar, ztuova nen zrovna po ruce, a vrobek mus bt stj co stj hotov. Na tento problm nm posta pouh elrovac cukr, kdy na dvku sladk lehaky o objemu 200 ml, pidme dv PL jeho mnostv.
Co udlat, aby se jablen kol hezky lesknul?
Rozehejeme 3 PL jablenho el v menm hrnci a dobe rozmchme. S rozehtm el poteme tepl kol. Po zchladnut posypeme kol prkovm cukrem.
Jablen dort z Thurgau
Suroviny
100 g msla nebo margarinu
4 vejce
150 cukru
½ citronu (va i kra)
150 g mouky
sl
1 L prku na peen
4 jablka (vt kyselej)
trochu mouky na vysypn formy
Postup
Rozpustme tuk. Formu (24 cm) vymaeme tukem a vysypeme moukou. Vezmeme vejce a oddlme blek od loutku.
loutek a 125 g cukru dobe rozlehme metlou do zpnn.
Zbyl tekut tuk pomalu rozmchme. Pidme na jemno nastrouhanou citronovou kru a vu a ve dkladn lehme do tu pny.
Pak vmchme mouku, sl, a prek na peen.
Do tuha vylehme zbyl blky. Mouku a blky stdav po stech pidvme do loutkov hmoty.
Vznikl tsto vlome do formy a zarovnme do hladka.
Jablka nakrjme a vlome na tsto a posypeme cukrem.
V pedeht troub na 200 C (plyn 3. stupe) peeme 40 minut.
Dort krjme na dvanct dl.
Jako doplnk lze doporuit vanilkovou omku a vajen likr