�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Skoøicová bábovka

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 29.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=129

Oddìlíme žloutky od bílkù. Zmìklý tuk dobøe vyšleháme, postupnì pøidáme polovinu cukru se žloutky a utøeme do pìny.

fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE:

300 g polohrubé mouky
200 g cukru
150 g tuku (Hera)
4 vejce
4 lžíce mléka
1 vanilkový cukr
3 lžièky skoøice
kùra z 1 citronu
1/2 sáèku prášku do peèiva
mouèkový cukr na ozdobení
tuk a strouhanka na formu

POSTUP PØÍPRAVY:

Oddìlíme žloutky od bílkù. Zmìklý tuk dobøe vyšleháme, postupnì pøidáme polovinu cukru se žloutky a utøeme do pìny. Za stálého tøení vmícháme støídavì po lžících mouku a mléko. Z bílkù ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmícháme do utøeného tìsta. Nakonec pøidáme prášek do peèiva dobøe rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kùru. Asi do tøetiny výše uvedeného tìsta zamícháme skoøici. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a støídavì naplníme bílým a skoøicovým tìstem. Peèeme zvolna v troubì vyhøáté na 180°C . Upeèenou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme na drátìnou podložku. Nakonec ji posypeme mouèkovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme s ananasovým kompotem ozdobenou lístkem meduòky. Bábovku necháme øádnì vychladnout a teprve potom ji rozkrájíme, aby se nesrazila.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku