�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Skoøicová bábovka |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 29.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=129 |
Oddìlíme žloutky od bílkù. Zmìklý tuk dobøe vyšleháme, postupnì pøidáme polovinu cukru se žloutky a utøeme do pìny. |
300 g polohrubé mouky 200 g cukru 150 g tuku (Hera) 4 vejce 4 lžíce mléka 1 vanilkový cukr 3 lžièky skoøice kùra z 1 citronu 1/2 sáèku prášku do peèiva mouèkový cukr na ozdobení tuk a strouhanka na formu POSTUP PØÍPRAVY: Oddìlíme žloutky od bílkù. Zmìklý tuk dobøe vyšleháme, postupnì pøidáme polovinu cukru se žloutky a utøeme do pìny. Za stálého tøení vmícháme støídavì po lžících mouku a mléko. Z bílkù ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmícháme do utøeného tìsta. Nakonec pøidáme prášek do peèiva dobøe rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kùru. Asi do tøetiny výše uvedeného tìsta zamícháme skoøici. Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a støídavì naplníme bílým a skoøicovým tìstem. Peèeme zvolna v troubì vyhøáté na 180°C . Upeèenou bábovku po krátkém zchladnutí vyklopíme na drátìnou podložku. Nakonec ji posypeme mouèkovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme s ananasovým kompotem ozdobenou lístkem meduòky. Bábovku necháme øádnì vychladnout a teprve potom ji rozkrájíme, aby se nesrazila. | INGREDIENCE:
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |