�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pastovit glukza

Autor: red.
Datum vyd�n�: 22.10.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1298

okoldu nalmeme do hrnku a v hork vodn lzni rozpustme. V jin ndob smchme glukzu a rozvar a zahejeme na teplotu 32 stup. Sms nalijeme na okoldu, kter m pokojovou teplotu a dobe rozmchme.

fiogf49gjkf0d

okoldov dort je mon zdobit pastovitou glukzou. Jeho recepturu nm zaslal tenka "spikaspika".
Jako dortovou prmii pikldme recept na Pseckou pochoutku.

Suroviny
454 g bl okoldy
142 g glukzy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v pomru 1:1 pivst k varu a rozpustit a vychladit).

Postup
okoldu nalmeme do hrnku a v hork vodn lzni rozpustme. V jin ndob smchme glukzu a rozvar a zahejeme na teplotu 32 stup. Sms nalijeme na okoldu, kter m pokojovou teplotu a dobe rozmchme. Pikryjeme igelitem a nechme 24 hod. stt pi pokojov teplot. Druh den propracujeme a modelujeme riky apod.

Pseck pochoutka

Ingredience:

Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkov cukr, 150 g polohrub mouky, lce oleje
Npl: 0,4 l elatiny, 0,75 l lehaky, 150 g jahodovho demu, viov kompot, citronov va, erven potravinsk barva, lut potravinsk barva


Postup ppravy: Z uvedench surovin upeeme korpus (vejce vylehme s cukrem do husta, vmchme olej a mouku). Vychladl poteme jahodovm demem. Ulehme 3 dcl lehaky, velehme do n 80 g demu, trochu citronov vy a ervenou potravinskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamchme a nateme na korpus, vychladme. 3 dcl lehaky ulehme, pidme citronovou vu, lutou potravinskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamchme, rozeteme na pedchzejc vrstvu, opt dme schladit. Ozdobme zbylou lehakou a zavaenmi vinmi.


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku