�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoční hvězda

Autor:
Datum vyd�n�: 14.12.2009
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1329

Žloutky vyšleháme do pěny s přidáním 2/3 cukru s vanilkovým cukrem. vyšleháme do krémové hmoty. Bílky vyšleháme do tuha za postupného přidávaní cukru. Sníh vložíme do žloutkové hmoty, přisypeme mouku s práškem do pečiva.

fiogf49gjkf0d

Suroviny:
4 žloutky
15 dkg cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 bílky
10 dkg polohrubé mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
10 dkg nastrouhaných vlašských ořechů

Postup:
 Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané  hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem. Takto upravenou hvězdu potáhneme čokoládovou polevou, povrch ozdobíme marcipánovými hvězdičkami a stříbrnými perlami.


Vytisknuto dne 08.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku