fiogf49gjkf0d
Suroviny
250 g cukru
250 g hladké mouky
2 vejce
2 ÈL skoøice
½ ÈL mletého høebíèku
sùl
Pøíprava
Nejprve odvážíme všechny suroviny v udané gramáži. Pak vsypeme do mísy cukr, vejce, skoøici a 10 minut vše dùkladnì promícháváme.
Poté pøidáme sùl a mouku, a dùkladnì hnìteme. Vzniklé tìsto necháme alespoò 4 hodiny odpoèinout (nejlépe po celou noc).
Vyválíme tìsto na pomouènìném válu, zhruba na vrstvu 1 cm a vypichovátkem o prùmìru asi pìtikoruny vytvoøíme placièky. Ty vložíme na porcelánovou pøes noc vyschnout v teplejším prostøedí. mísu a necháme.
K peèení rozehøejeme troubu na teplotu 150 °C a na plech vložíme placièky vlhèí stranou nahoru a peèeme asi 25 minut. Posypeme cukrem. Pro atraktivnost pohledu i chuti, mùže provést posyp pouze u poloviny z nich.