�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Perníková chaloupka |
Autor: Datum vyd�n�: 20.12.2009 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1332 |
|
Mouku, namletý cukr a perníkové koøení vložíme do mísy a promícháme. Sùl promícháme ve vodì a pøidáme do mouèné smìsi. Poté pøidáme med a hnìteme do vláèného tìsta. Vzniklé tìsto vložíme do plastikového pytlíku pøes noc (i déle) do lednièky.
|
|
|
fiogf49gjkf0d
Tìsto 300 g celozrnné mouky 5 PL kostkového cukru 2 PL perníkového koøení 150 g medu 2 ÈL soli 0.75 ml vody
Postup
Mouku, namletý cukr a perníkové koøení vložíme do mísy a promícháme. Sùl promícháme ve vodì a pøidáme do mouèné smìsi. Poté pøidáme med a hnìteme do vláèného tìsta. Vzniklé tìsto vložíme do plastikového pytlíku pøes noc (i déle) do lednièky. Druhého dne vyjmeme tìsto a necháme je asi pùl hodiny v pokojové teplotì a ještì jednou dùkladnì prohnìteme tak, aby v plném rozsahu jeho objemu stejnou barvu. Tìsto vyválíme a vykrajujeme do potøebných rozmìrù. Peèeme pøi teplotì 180°C 10-15 minut. Je rovnìž možné ještì pøed peèením do tìsta pøimíchat mandlovou hmotu. Chaloupku slepujeme podle zadaných rozmìrù jednotlivých dílù, pøípadnì obarvíme její doprovodnou dekoraci (houby atd.)
foto: Pavel Janoš |
|
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |