�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Pprava tureck kvy |
Autor: Alparslan Erdem Datum vyd�n�: 11.01.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1342 |
Tureck kva se pipravuje v tzv. dezv, co je ndoba knusov vize. Do dezvy se nejprve nalije voda (pozor, nejprve voda!) teprve potom se vsype kva a voda se zane a nyn ohvat. Ohev provdme do vystoupen kvovho varu do ve. |
Tureckou kvu u ns vnmme pod prostm nzvem Turek, kdy do skleniky i keramiky vsypeme asi dv ajov liky a zalijeme vrouc vodou. 2 Existuje jet dal z mnoha zpsob ppravy tureck kvy, kter se pibliuje klasickmu turkovi jak se nkdy, i spe nouzov provd v esku. 3 - Kvu a cukr vlome do dezvy. lkem, z kterho budeme kvu pt, odmme mnostv vody nalijeme do dezvy a krtce promchme. Nechme na malm plameni pomalu zahvat. Kva zane pomalu pnit, snme plamen a pnu sebereme likou a vlome do lku. Kvu v dezv dle vame. Jakmile dojde k optovnmu varu, lijeme kvu pomalu a opatrn do lku tak, abychom nezahltili pnu. m vce se nm poda vytvoit bohat pnu, tm lpe. |
Vytisknuto dne 29.01.2025 ze serveru |