�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dort Pišingr |
Autor: Jürgen Lebelt Datum vyd�n�: 21.01.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1349 |
Máslo vyšleháme do pìny a vmícháme mouèkový cukr. Pøidáváme vejce v odstupu jedné minuty jedno po druhém za stálého míchání. Èokoládu zahøíváme ve vodní lázni po malých kouskách a potom vložíme do krému. |
Pùvodcem „pišingru“ je Oscar Pischinger roku 1881, který roku 1918 rozdìlil svou firmu mezi rakouské a nìmecké následníky. Rakouská spoleènost vyrábìla od roku 1945 originální Pischingrùv dort ve Wiener Neustadtu, kdy byla pak firma prodána spoleènosti Bensdorp. Pišingrùv dort 10 Karlovarských oplatkù Krém Poleva Zhotovení krokantu Krém Poleva |
Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru |