�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Bavorský krém |
Autor: Jürgen Lebelt Datum vyd�n�: 27.01.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1352 |
Vajeèno – mléènou smìs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí. Provedení zkoušky: Žloutkový krém pøi ponoøení døevìného døívka do krému musí zùstat pøilnutý a zároveò reaguje zmìnou polohy pøi lehkém fouknutí dechem. |
Suroviny - 8 porcí Postup Vanilkový lusk podélnì naøízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaøíme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pìny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému. Pro omáèku potøebujeme 600 g malin, které rozmìlníme do kašovitého stavu a procedíme sítkem. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |