�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Arnoldv Ben & Jerry's Crème Brule

Autor: Darina Miklovicov
Datum vyd�n�: 09.02.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1358

Tsn ped servrovnm: nasypte libovoln mnostv cukru na povrch vajench krm, tak aby kad z nich byl pokryt tenkou vrstvou cukru. Zkaramelizovn doshneme bu pomoc cukrsk plynov pistole

fiogf49gjkf0d


DOBR RADA
Mete pout i jin (radji) jemn pchut zmrzliny B&J. Pouijete-li zmrzlinu s kousky okoldy, oku ijin, rozdrte je. Pouvejte organick ingredience.


0,5l vanilkov zmrzliny B&J
2 vajka
2 l (ajov liky) cukru
1 l vanilky
½ hrnku cukru, kter bude pouita na cukrovovou krustu
4 zapkac misky (na vajen krm)

Postup

1. Dejte zmrzlinu do ndoby a nechte ji v lednice nkolik hodin ne roztaje. Nenahvejte ji.
2. Troubu pedehejte na 120C.
3. Zapkac misky dejte do hrnce, kter naplte vodou, tak aby dosahovala poloviny vky      zapkacch misek.
4. Rozbijte vejce a mchejte je 15 a 20sekund. Vajka smchejte s cukrem, vanilkou a s rozttou zmrzlinou a dobe ve promchejte.
5. Krmovou sms nalijte do zapkacch misek. Hrnec s vodou vetn zapkacch misek s krmovou sms dejte do trouby a nechte pct 1 1/2hodiny.
6. Krm by neml zstat tekut, ale neml by bt ani pln tuh. Vsledkem by ml bt taslav krm.
7. Krm nechme pln vychladnout a ztuhnout. Na krust budou vzduchov bubliny. Nemjte z nich obavy, je to normln.
8. Kdy krm zcela vychladne, pikryjte ho potravinskou foli a vlote jej do ledniky.

Pprava karamelov krusty:
Tsn ped servrovnm: nasypte libovoln mnostv cukru na povrch vajench krm, tak aby kad z nich byl pokryt tenkou vrstvou cukru. Zkaramelizovn doshneme bu pomoc cukrsk plynov pistole, nebo pod hodn rozplenm grilem v troub, ppadn francouzskm eleznm karamelizrem (Fer à caramliser), kter si nahejete a pilote k cukrovmu povrchu. Mjte na pamti, e tento krok je velmi rychl a po jeho proveden, ihned servrujte.

Erikv vanilkov francouzsk toast

0,5l roztt vanilkov zmrzliny Ben & Jerry's
2 vajka, pokud mate rdi vajkovj chu pidejte jet jedno
1/8 lku tepl vody
¼ ajov liky skoice
Nakrjen toastov chlb
30g msla

1. Nalehejte a dn promchejte zmrzlinu, vajka, vodu a skoici.
2. Toastov chlb ponote do smsi a na stednm ohni opete v mslem vytenm peki do zlatova.
Servrujte s mslem a javorovm sirupem.

DOBR RADA

Pokud dvte pednost pudinkov pchuti pouijte mkk bl chlb a v tstu ho mejte pouze pt vtein z kad strany.
Mte-li radji toast s vraznji vajkovou pchut, ponote ho do smsi na dvojnsobn dlouhou dobu. Toast absorbuje maximln mnostv smsi a po upeen bude uvnit mkk.
Jestlie chcete vyzkouet zrdavj variantu, pouijte tmav toast a ponote je do mixru na 10 a vce sekund podle toho jak je erstv a hust.


Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku