�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Meruov polevy |
Autor: Josef Holub Datum vyd�n�: 22.02.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1362 |
Tepl merukov poleva zasych rychle, a vytv i uritou ochrannou vrstvu. Zpomaluje vyschn peiva a napomh jeho del erstvosti a takt zvyuje atraktivnost chuti pouitho peiva. |
Merukov poleva sestv z cukru, vody, citronov vy a merukovho demu. K tto smsi pidme pes sto protlaenou Do 80 ml vody pidme 120 g cukru s dochucenm citronov vy a pivedeme do varu. Po rozputn tto smsi pidme pes sto protlaenou merukovou marmeldu a dle vame, a poleva doshne patin konzistence. Tohoto stavu bv dosaeno asi po 8 a 10 minutch vaen. Jet teplou sms procedme jet jednou pes jemn sto za elem zskn sklovit podoby. Meruov tverce 1 balek listovho tsta Tsto nechme roztt. Vyrolujeme na pomounnm podkladu. Vykrojme tverce o rozmru 10x10 cm. Vykrojen tverce vlome na plech vyloen pecm paprem. Hrany poteme vodou. Na dalm tverci vymkneme dlek o velikosti meruky. Tento tverec vlome na pedtm vytvoen tverec (bez dlku). Dlek vymaeme merukovou marmeldou a vlome do nho meruku. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |