�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tiramisu bez vajec |
Autor: red. Datum vyd�n�: 03.07.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1412 |
Mkk tvaroh rozmchme s moukovm cukrem, pidme skoici a vajen likr. Mezitm si rozpustme elatinu v hork vod. Ulehme si lehaku, kterou spojme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmchme rozputnou elatinu. |
Tiramisu je proslul italsk mounk, k jeho vrob se pouv vajec . Ale jak se v tomto lnku ukazuje, nen to podmnka pro tento starodvn a oblben italsk, kaloricky vydatn a v pekladu znamenajc nco na zpsob vyjden vesel. Suroviny: mkk tvaroh 0,250, vajen likr 0,100, skoice mlet petka cukr mouka 0,050, lehaka ulehan 0,750, hork voda 0,080, elatina sypk, 2 liky pikoty cukrsk 0,200, kakao na posypn na navlhen pikot: siln presso kva 0,300, griotte likr 0,100 . Pracovn postup: Mkk tvaroh rozmchme s moukovm cukrem, pidme skoici a vajen likr. Mezitm si rozpustme elatinu v hork vod. Ulehme si lehaku, kterou spojme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmchme rozputnou elatinu. Do hladk msy (nejlpe nerezov), rozeteme st hmoty. V roztoku kvy s griotkou mme pikoty a klademe vedle sebe do msy. Pekryjeme dal vrstvou hmoty (krmu). A znovu pokldme navlhen pikoty. Posledn vrstvu tvo pikoty nenavlhen nebo pltek korpusu. Tiramisu dme vychladit do lednice. Vychladl dort opatrn vyklopme (meme si pomoci tm, e msu ponome na okamik do tepl vody a rukou potom snze vyjmeme mounk z ndoby). Tak je vhodn pouit potravinsk folie, kterou se ndoba vylo. Hotov mounk posypeme kakaovm prkem a meme podvat. Msto msy meme pout jakoukoli formu, teba srn hbet. Pikoty na Tiramisu jsou nejvhodnj podlouhl uren prv na tento mounk. Dobrou chu! |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |