�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tiramisu bez vajec

Autor: red.
Datum vyd�n�: 03.07.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1412

Mkk tvaroh rozmchme s moukovm cukrem, pidme skoici a vajen likr. Mezitm si rozpustme elatinu v hork vod. Ulehme si lehaku, kterou spojme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmchme rozputnou elatinu.

fiogf49gjkf0d

Tiramisu je proslul italsk mounk, k jeho vrob se pouv vajec . Ale jak se v tomto lnku ukazuje, nen to podmnka pro tento starodvn a oblben italsk, kaloricky vydatn a v pekladu znamenajc nco na zpsob vyjden vesel.

Suroviny: mkk tvaroh 0,250, vajen likr 0,100, skoice mlet petka cukr mouka 0,050, lehaka ulehan 0,750, hork voda 0,080, elatina sypk, 2 liky pikoty cukrsk 0,200, kakao na posypn na navlhen pikot: siln presso kva 0,300, griotte likr 0,100 .

Pracovn postup: Mkk tvaroh rozmchme s moukovm cukrem, pidme skoici a vajen likr. Mezitm si rozpustme elatinu v hork vod. Ulehme si lehaku, kterou spojme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmchme rozputnou elatinu. Do hladk msy (nejlpe nerezov), rozeteme st hmoty. V roztoku kvy s griotkou mme pikoty a klademe vedle sebe do msy. Pekryjeme dal vrstvou hmoty (krmu). A znovu pokldme navlhen pikoty. Posledn vrstvu tvo pikoty nenavlhen nebo pltek korpusu. Tiramisu dme vychladit do lednice. Vychladl dort opatrn vyklopme (meme si pomoci tm, e msu ponome na okamik do tepl vody a rukou potom snze vyjmeme mounk z ndoby). Tak je vhodn pouit potravinsk folie, kterou se ndoba vylo. Hotov mounk posypeme kakaovm prkem a meme podvat. Msto msy meme pout jakoukoli formu, teba srn hbet. Pikoty na Tiramisu jsou nejvhodnj podlouhl uren prv na tento mounk. Dobrou chu!


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku