�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Domácí zmrzlina |
Autor: Igor Weinlich Datum vyd�n�: 30.07.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1422 |
Druhý den smìs bude velice hustá. Zamíchat smìs, vložit do zmrlinového strojku a postupovat podle pokynù výrobce. Nemáme-li strojek, pak smìs našlehat elektrickým šlehaèem a vložit do mrazáku. |
Pùvodní recepty jsou vždy na bázi vajec, je tøeba hmotu zahøát ve vodní lázní na 85 °C. Ingredience na 1 l zmrzliny 250ml šlehaèky V míse našlehat žloutky, cukr, vanilkový cukr a sùl. Po malých troškách zašlehávat dovnitø horké mléko se šlehaèkou. Nalít do èistého kastrolku postaveného na velice pomalém ohni a smìs zahøívat do varu. Vaøit, až smìs trochu zhoustne (dosáhne 82 °C). Ihned pøecedit smìs do ohnivzdorné misky do které jsme dali èokoládu. Míchat, až se èokoláda rozpustí. Posadit misku do nádoby s ledem a míchat vše, až se smìs zchladí. Na noc vložit do chladnièky. Druhý den smìs bude velice hustá. Zamíchat smìs, vložit do zmrlinového strojku a postupovat podle pokynù výrobce. Nemáme-li strojek, pak smìs našlehat elektrickým šlehaèem a vložit do mrazáku. Bìhem mražení ji mùže ještì jednou našlehat a pøidat do ni mandle, chcete-li. Po ovocné zmrzlinì dostanete døíve hlad Podle tradièního receptu obsahuje zmrzlina mléko èi smetanu, cukr, nìkdy vejce, vanilku nebo èokoládu. Podíváte-li se však na obaly zmrzlin koupených v obchodì, doètete se o složení napøíklad toto: voda, sušené mléko, glukóza, škrob, želatina, emulgátory, stabilizátory, aroma, barviva a tuk. |
Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru |