�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Marokánky |
Autor: Jana a spol. + Veverka Datum vyd�n�: 06.08.2010 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1425 |
Svaøí se dohromady voda, škrob. sirup, sušené mléko, cukr, margarín, kùra, buráky a rozinky. Po èásteèném vychladnutí se pøidá mouka, zamíchá a sáèkem se støíkají na vymazaný plech hromádky, které pak stlaèíme do placièky. |
Marokánky jsou cukráøským evergreenem a existuje množství receptù na jejich zhotovení. Ètenáøka Jana nám zaslala dva recepty, k nimž pøidáváme ještì návod na florentýnky od švýcarského mistra Elisea Tontiho, vèetnì další receptury od pana Veverky. Dva recepty - jeden domácí a druhý z uèebnice cukráøské technologie. Domácí: K receptuøe dodává Johny ještì svùj vlastní poznatek: V praxi se mi osvìdèilo péct marokánky na silikonových nebo teflonových peèících fóliích. FLORENTINKY
MAROKÁNKY Suroviny * 300 ml smetany ke šlehání Postup Vše dáme do jednoho hrnce, dobøe promícháme až do varu a poté p odstavíme. Po vychladnutí dìláme lžièkou malé hromádky, které lžièkou trochu uplácáme na /plech/peèící papír a peèeme pomalu až do zlatova. Po zchladnutí lijeme marokánky èokoládou. V rámci možností je vhodné jejich delší uležení. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |