�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tvarohov dort s rybzem |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 10.07.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=143 |
Granulky rozpustn kvy rozdrtme lc a spolen s moukou, prkem do peiva a kakaem nasypeme do msy. |
INGREDIENCE: 1 lika instantn kvy 150 g hladk mouky 1 lika prku do peiva 1 lika kakaa 100 g msla 1 loutek 150 g cukru 6 pltk bl elatiny 2 vejce 250 g tvarohu 1 kelmek plnotunho jogurtu 2 lce kvovho likru po 250 g ervenho a blho angretu 1 balek dortov elatiny 1/4 l svtl vy z hroznovho vna mouka na vl ern rybz a citrnov lsteky na ozdobu POSTUP PPRAVY: Granulky rozpustn kvy rozdrtme lc a spolen s moukou, prkem do peiva a kakaem nasypeme do msy. Pidme tuk, loutek, 50 g cukru a umchme tsto. Pak jej ulome asi na 30 minut do chladna. Na pomounnm vle vyvlme z tsta kruh, jen peneseme do vymatn formy. Tsto nkolikrt propchneme vidlikou a peeme jej v pedeht troub (175 C) asi 15 minut. elatinu namome do studen vody. Rozklepneme vejce a loutky ulehme s 50 g cukru do pny. Postupn pidvme tvaroh, jogurt a likr. Nakonec pimchme elatinu, kterou jsme rozpustili pi mrn teplot. Krm nechme vychladnout. Pak ulehme blky, a kdy zane krm tuhnout, vmchme do nj hotov snh. Vychladl korpus peneseme z formy na tc, ale kruh umstme okolo. Na placku rozeteme krm a nechme ho asi ti hodiny v chladnu. Rybz a na nkolik vtviek otrhme a poklademe jm krm. Dortovou elatinu smchme s hroznovou vou a postupujeme podle nvodu. Pak j pelijme rybz. Zbyl vtviky rybzu a ern rybz obalme v cukru a spolu s citrnovmi lstky dort ozdobme. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |