�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Sladk teka na konec lta

Autor: HOTEL&SPA MANAGEMENT
Datum vyd�n�: 20.10.2010
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1439

Postup: Oloupan jablka zbavme jdinc, nakrjme na tenk pltky, zasypeme cukrem a nechme 30 minut odleet. Pak pidme ostatn suroviny, ve promchme a tsto nalijeme na tukem vymatn a hrubou moukou vysypan plech.

fiogf49gjkf0d

I kdy lto je za nmi, stle mete rozmazlovat chuov pohrky svch host. Opt jsme zalovili ve vodch certifikovanch hotelovch restaurac Czech Food Specials. Tentokrt vm pinme sladkou inspiraci v podob jak regionlnch specialit, tak lehkch ovocnch kol.

LEHK PIKOTOV KOL S ERSTVM OVOCEM

Suroviny: 3 vejce, 200 g zakysan smetany, 250 g cukru, 50 g mou. cukru, 80 g ztuenho tuku, 2 cl limetov vy, 300 g polohrub mouky, nasekan mandle, 100 g Nutelly,1 prek do peiva, 300 g erstvho ovoce.

Postup: Uteme loutky s cukrem a rozehtm tukem do pny. Pidme mouku smchanou s kypicm prkem, sekan mandle a nakonec snh z vajench blk. Tsto nalijeme do vymatn a vysypan formy a peeme asi 20 minut na 150 C. Korpus z boku poteme Nutellou a z vrchu ochucenou zakysanou smetanou. Navrch naskldme omyt ovoce, nechme vychladit a podvme.

Lenka Susov

fkuchaka Seminrnho hotelu Akademie Nah, Chocerady

ZVKOVSK KOL S OVOCEM

Suroviny: 500 g jablek, 300 g cukru + 2-3 lce na zasypn jablek, 500 g hrub mouky, 3 vejce, 50 g rozinek, 50 g oech, 1 prek do peiva, 1 lika jedl sody, tuk a hrub mouka na vymazn a vysypn plechu, cukr mouka na posypn kole. 

Postup: Oloupan jablka zbavme jdinc, nakrjme na tenk pltky, zasypeme cukrem a nechme 30 minut odleet. Pak pidme ostatn suroviny, ve promchme a tsto nalijeme na tukem vymatn a hrubou moukou vysypan plech. Peeme asi 30 minut ve stedn vyht troub pi cca 160 C. Nechme vychladnout, pot kol nakrjme na ezy a pocukrujeme. Podvme ozdoben ovocem, pelit ovocnm sirupem, lehakou nebo okoldou.

Ji Slavk

fkucha hotelu Zvkov, Psek

OKOLDOV KOL S JAHODOVM KRMEM A ERSTVM OVOCEM

Suroviny: 150 g hl. mouky, 120 g msla, 200 g cukru k., 90 g hok okoldy, 2 vejce, 50 g kakaa, 1,5 dl mlka, 0,5 dl medu, 2 liky kypicho prku, 50 g mkkho tvarohu, 250 ml smetany, 100 g jahod, 4-5 lstk mty, 50 g cukru m., jahodov dus, 10 g sypk elatiny.

Postup: Standardn pipraven korpus peeme v pedeht troub na 160 stup asi 30 minut. Rozmakan jahody s nasekanmi lstky mty smchme s tvarohem a vylehanou smetanou. elatinu dle nvodu na obalu, smchme s jahodovm dusem a zahejeme na 55 C. Na vychladl korpus nateme jahodov krm, dme erstv ovoce, zalijeme elatinou a nechme cca 2 hodiny ztuhnout.

Tom Bajner

fkucha hotelu Nechanick, pindlerv Mln

HRABNIN JABLKOV KOL S TVAROHEM

Sypk tsto: 700 g mouky, 250 g tuku, 200 g cukru kostka, 3 loutky, 2 kypc prky.

Uteme sypk tsto, polovinu dme zapct do trouby na 180 C.

Jablkov npl: 500 g jablek, 200 g cukru k., 50 g rozinek, 100 g mletch vlaskch jader, 1 vanilkov cukr, 50 ml oleje.

Tvarohov npl: 600 g tvarohu, 200 g cukru k., 100 ml mlka, 1 vanilkov cukr.

Postup: Na pedpeenou st tsta dme tvarohovou npl, pak naklademe jablkovou sms, blkov snh a nakonec zasypeme druhou polovinou sypkho tsta. Pot v troub na 180 C pomalu peeme dozlatova.

Daniela Uhrov

fcukrka hotelu Horizont, Pec pod Snkou


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku