�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Paøížský krém

Autor: Johny + Svan
Datum vyd�n�: 12.01.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1493

- technologický postup - smetanu a cukr pøivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe pøes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplò.

- Johny -

Paøížská šlehaèka - lehká -
cukr krupice 0,100 kg, kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg, smetana ke šlehání 33% 1,000 kg ( 1 litr )

- technologický postup - smetanu a cukr pøivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe pøes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplò.

Paøížský krém - tìžký -
smetana ke šlehání 33% 0,280 kg, cukr krupice 0,100 kg, èokoládová poleva ( èokoláda na vaøení ) 0,140 kg, kakaový prášek 0,080 kg, ztužený pokrmový tuk ( Omega, Iva ... ) 0,060 kg

- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk pøivedeme opìt v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme èokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek. Opìt necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popø. trochu pøed šleháním nahøejeme.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Svan -

1,5 dl mléka, 2-3 žloutky, 5 dkg kakaa. Míchá se v parní lázni do zhoustnutí. Nechá se vychladnout.
Vymíchám jedno máslo s 15dkg cukru a pøidám krém.

A ještì jeden, který používám na plnìní dortu:
100g práškového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce mléka nebo sladké smetany, 50 g strouhané hoøké èokolády. Vyšlehám do pìny a opìt míchám v parní lázni do zhoustnutí. Vychladnuté pøidám do vymíchaného másla.


Vytisknuto dne 26.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku