�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Èokoládovo-bramborový dort z Porýní |
Autor: Jürgen Lebelt Datum vyd�n�: 16.01.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1497 |
|
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymaèkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na svìtle, protože v krátké dobì dokáží nabýt barevného odstínu.
|
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny
50 g hoøké èokolády 3 vìtší brambory 125 g másla 100 g cukru 0.5 dl mléka 1 balíèek vanilinového cukru 1 ÈL skoøice 80 g mletých lískových oøíškù špetka zázvoru sùl 150 g cukr mouèka 1 ÈL skoøice 1 bílek 150 g mouky 0.5 dl Tuzemáku
Pøíprava
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymaèkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na svìtle, protože v krátké dobì dokáží nabýt barevného odstínu. Nastrouháme èokoládu a rovnìž odložíme pro další použití. Rozmícháme máslo, cukr, vanilinový cukr, pøidáme trochu soli a mícháme do pìny. Dále pøidáme koøení a vejce. Vše dùkladnì promícháme. Rozmícháme oøechy, mouku a prášek do peèení a za prùbìžného pøidávání mléka promícháváme. Mléko správnì odmìøíme, protože brambory dodají urèitou èást tekutiny. Do pøedešlé smìsi pøidáme brambory a èokoládu, vše dùkladnì promícháme a vložíme do dobøe vymazané a moukou vysypané formy. Následnì lehce vyšleháme bílek, pøidáme cukr mouèka, kakao a Tuzemák. Vše dobøe promícháme a potøeme povrch dortu. Dle vlastního vkusu dozdobíme povrch dortu. Peèeme pøi teplotì 180 °C po dobu asi 55 minut. |
|
Vytisknuto dne 26.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |