�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Èokoládovo-bramborový dort z Porýní

Autor: Jürgen Lebelt
Datum vyd�n�: 16.01.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1497

Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymaèkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na svìtle, protože v krátké dobì dokáží nabýt barevného odstínu.

fiogf49gjkf0d

Suroviny

50 g hoøké èokolády
3 vìtší brambory
125 g másla
100 g cukru
0.5 dl mléka
1 balíèek vanilinového cukru
1 ÈL skoøice
80 g mletých lískových oøíškù
špetka zázvoru
sùl
150 g cukr mouèka
1 ÈL skoøice
1 bílek
150 g mouky 
0.5 dl Tuzemáku

Pøíprava

Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymaèkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na svìtle, protože v krátké dobì dokáží nabýt barevného odstínu.
Nastrouháme èokoládu a rovnìž odložíme pro další použití.
Rozmícháme máslo, cukr, vanilinový cukr, pøidáme trochu soli a mícháme do pìny. Dále pøidáme koøení a vejce. Vše dùkladnì promícháme.
Rozmícháme oøechy, mouku a prášek do peèení a za prùbìžného pøidávání mléka promícháváme. Mléko správnì odmìøíme, protože brambory dodají urèitou èást tekutiny.
Do pøedešlé smìsi pøidáme brambory a èokoládu, vše dùkladnì promícháme a vložíme do dobøe vymazané a moukou vysypané formy.
Následnì lehce vyšleháme bílek, pøidáme cukr mouèka, kakao a Tuzemák. Vše dobøe promícháme a potøeme povrch dortu. Dle vlastního vkusu dozdobíme povrch dortu.
Peèeme pøi teplotì 180 °C po dobu asi 55 minut.


Vytisknuto dne 26.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku