�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Plundrované tìsto |
Autor: Tomáš Sedláèek Datum vyd�n�: 01.02.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1505 |
|
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka udìláme kvásek, vmícháme do mouky, pøidáme vejce, mléko a sùl a zpracujeme tìsto, které se nelepí. Necháme na pomouènìném vále pøikryté utìrkou kynout.
|
|
|
fiogf49gjkf0d
Suroviny
400 g polohrubé mouky 1/4 l mléka 2 vejce 20 g droždí 2 polévkové lžíce cukru špetka soli 200 g másla mouka na podsypani
Pøíprava
Po vykynutí tìsto vyválíme, na nìj položíme máslo, pøeložíme do psaníèka jako u listového tìsta a vyválíme. Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještì 2 x pøekládáme a vyvalujeme. Potom tìsto vyválíme, nakrájíme ètvereèky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šáteèku, nachame nakynout, peèeme v hodnì teplé troubì. Veìsinou se podavají teplé, |
|
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |