�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Marcipánové a linecké labutì

Autor: red.
Datum vyd�n�: 11.03.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1526

Z lineckého tìsta se vypíchne slza která se upeèene.Z marcipánu se vytvoøí esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špièka na èerveno jako zobák a teèky modré jako oèi. Z bílkové polevy tužší se nastøíkají na papír sáèkem a drobnìjší trubièkou køidýlk

fiogf49gjkf0d

                                                                    I.

Z lineckého tìsta se vypíchne slza která se upeèene. Z marcipánu se vytvoøí esko jako krk ten se po stuhnutí obarví špièka na èerveno jako zobák a teèky modré jako oèi. Z bílkové polevy tužší se nastøíkají na papír sáèkem a drobnìjší trubièkou køidýlka jako by slza a nechá se ztuhnout.
Poté nastøíkneme na slzu z lineckého tìsta krém jakoby vyšší èára píchnem do krému krk z marcipánu a z obou stran dáme køídla z bílkové polevy

                                                                   II.

Labutì si nejdøíve upeèeme z lineckého tìsta. Košíèky  naplníme krémem, kdy vytvoøíme vlnovku. Z marcipánu zhotovíme krky ve tvaru  písmene es.
Rovnìž z marcipánu vykrojíme ozubené koleèko, které rozpùlíme na poloviny, kdy jedna pùlka nám budou znázoròovat  ocas.
Špièku krku namoèíme do èervené potravináøské rudé barvy o odstínu viz. obrázek., která zpodobní   zobák.
Pak na kraj vpíchneme krk a na zadek dáme polovinu koleèka a doprostøed vložíme perlièku.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku