�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Biskupský chlebíèek - Vánoèní recept

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.12.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=154

Máslo utøeme s cukrem do pìny. Vmícháme postupnì obì vejce. Pak smícháme mouku s práškem do peèiva, skoøicí, mletým høebíèkem a solí.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE

125 g másla
60 g cukru
2 vejce
360 g polohrubé mouky
3 lžièky prášku do peèiva
2 lžièky skoøice
1 lžièku mletého høebíèku
trochu soli
200 g sušených datlí
200 g jader lískových oøíškù
200 g rozinek
1 malou sklenici jablkových povidel
1-2 lžíce mouèkového cukru

POSTUP PØÍPRAVY

Máslo utøeme s cukrem do pìny. Vmícháme postupnì obì vejce. Pak smícháme mouku s práškem do peèiva, skoøicí, mletým høebíèkem a solí. Vypeckujeme datle. Lískové oøíšky, rozinky i datle najemno nasekáme a 1/3 obalíme v mouèné smìsi. Pak vmícháváme støídavì mouku a jableèná povidla do vajeèného krému. Nakonec pøidáme i zbylé lískové oøíšky, rozinky a datle. Vymastíme truhlíkovou formu dlouhou asi 30 cm. Naplníme ji tìstem a peèeme v pøedehøáté troubì (175 °C) asi 1 1/2 hodiny. Nakrájíme a pøed podáváním posypeme ještì mouèkovým cukrem.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku