�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Biskupský chlebíèek - Vánoèní recept |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.12.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=154 |
Máslo utøeme s cukrem do pìny. Vmícháme postupnì obì vejce. Pak smícháme mouku s práškem do peèiva, skoøicí, mletým høebíèkem a solí. |
INGREDIENCE 125 g másla 60 g cukru 2 vejce 360 g polohrubé mouky 3 lžièky prášku do peèiva 2 lžièky skoøice 1 lžièku mletého høebíèku trochu soli 200 g sušených datlí 200 g jader lískových oøíškù 200 g rozinek 1 malou sklenici jablkových povidel 1-2 lžíce mouèkového cukru POSTUP PØÍPRAVY Máslo utøeme s cukrem do pìny. Vmícháme postupnì obì vejce. Pak smícháme mouku s práškem do peèiva, skoøicí, mletým høebíèkem a solí. Vypeckujeme datle. Lískové oøíšky, rozinky i datle najemno nasekáme a 1/3 obalíme v mouèné smìsi. Pak vmícháváme støídavì mouku a jableèná povidla do vajeèného krému. Nakonec pøidáme i zbylé lískové oøíšky, rozinky a datle. Vymastíme truhlíkovou formu dlouhou asi 30 cm. Naplníme ji tìstem a peèeme v pøedehøáté troubì (175 °C) asi 1 1/2 hodiny. Nakrájíme a pøed podáváním posypeme ještì mouèkovým cukrem. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |