�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní øezy

Autor: FIALA - PRAHA, s.r.o.
Datum vyd�n�: 21.04.2011
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1554

Naneseme Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehaèka), položíme druhou polovinu piškotové rolády a dobøe pøitlaèíme. Na povrch vložíme „Mandlovo-pistáciová šlehaèku“ a necháme odstát v chladu asi 2 hodiny.

fiogf49gjkf0d

  450 g Mürbeteig (køehké tìsto)  
         vyválené na 2 mm upeèené  
600 g piškotové rolády, svìtlé  
100 g meruòkového džemu   

------------------------------------------------------
Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehaèka)

120 g Alaska Expres Neutral   
140 g vody ca. 25 °C     
  90 g Eispaste Italianische Vanille Creme/Crema Italiana                      
600 g smetany, vyšlehané, neslazené

Zpracování
Alaska- expres Neutral rozpustíme ve vodì, vmícháme smetanu a Eispaste Crema Italiana a vše dùkladnì promícháme
--------------------------------------------------
Mandlovo-pistáciová šlehaèka

120 g Alaska express Neutral
140 g vody ca. 25°C
  40 g Dessertpaste Mandel – Pistazie
600 g smetany vyšlehané, neslazené

Zpracování
Alaska- expres Neutral rozpustíme ve vodì. Vmícháme Dessertpaste Mandel – Pistazie a zalijeme šlehaèkou
-------------------------------------------
Dekor
100 g Cristaline grün
150 g smetana na zdobení
  22 ks velikonoèních ozdob
 40 g pistácií sekaných

Pøíprava

Korpus Mürbeteigového tìsta potøeme meruòkovým džemem  a navrch položíme polovinu piškotové rolády.
Naneseme Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehaèka), položíme druhou polovinu piškotové rolády a dobøe pøitlaèíme.
Poté naneseme na povrch námi zhotovenou „Mandlovo-pistáciová šlehaèku“ a necháme odstát v chladu asi 2 hodiny.
Po ztuhnutí neželírujeme s dekórem Cristaline grün.
Dekorujeme šlehaènou na zdobení, èokoládovým dekórem a sekanými pistáciemi.

Uvedené suroviny nakoupíte u fa. FIALA - PRAHA, s.r.o.


Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku