�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kole a jejich peen |
Autor: teni Datum vyd�n�: 10.05.2011 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1563 |
Pripraven kol peieme v rre, ktor sme vopred vyhriali na 250 Peieme pomaly pribline 40 C mint pri teplote 200 C a potom ete 10 mint pri 180C. Poas poslednch mint peenia si pripravme sneh |
ubica - Posielam odskan a vemi dobr kol s tvarohom: Lstkov cesto vyvakme na vekos hlbokho plechu a prelome ho do neho tak, aby sme vyloili aj jeho boky. Lubica - Klasick tvarohov plnka do hanckych kolov: Jana - Svatebn hanck kolky Jana - J peu svatebn hanck kolky z plundrovho tsta - to je kynut lstkov, pekldan - a na 70 dkg mouky, tj. 1 dvka, dvm 4-5 kostek tvarohu, obyejnho, ale ne lehanho z vaniky. ten je dk. Pidm do nj hodn cukru, protoe v tst je mlo, cit.kru, rozinky, vanilk. cukr a 2 blky, protoe do tsta pat 4 loutky, tak abych to upotebila. Jinak bych do tto dvky dala 1 cel vajko, zamchala a kdy by se npl drobila, dala bych teba jen blek. Je lpe dvat naped m vajek a postupn edit, protoe kdy je npln dk, je to hrozn prce. Nezahuuju to nim, ale tchyn - profesionln cukrka - nkdy dv uvaenou krupici. O.K. - Dotaz Dkuji za velmi cenn rady! TAK TSTO DLM PLUNDROV.A kolik prosm mte kus z tch 70dkg mouky? Jana - Odpov Z tto dvky - 50 dkg mouky je do kynutho tsta, 20 dkg do mslovho - udlm tak 150 - 200 kolk, zle, jak kdo chce velk. Kdy to nepeu vyloen pro svatbu, dlm trochu vt, v prmru maj 4-5 cm a je jich asi 150, po 20g, celkem asi 3 kg. J myslm, e toho tvarohu asi dvte mlo, jestli se vm v hotovm dl "voda", tak bych ji asi zkusila vybrat likou. Nkdy mi tvaroh trochu pout vodu, kdy byl pedtm v mraku nebo kdy ho nechm hotov dlouho stt. Jajtek - Nechpu, prosm, pokud nechvte tvaroh dostaten dlouho vypotit, a kdy ho chcete pout, mus mt podstatn men objem, tak tam peci nen vbec zapoteb ani pudinkov prek a o krupici slym poprv? J do nj jen vmchm cel vajko a se pak pkn ve, to samotn loutek nedoke, take i s blkem, mlet cukr, rozinky, vanilku. To mslo to urit nepokaz, e by pak tvaroh tekl, je tam pro chu, je ho tam kousek. Vechno te hodn zdrailo, ale takov tun tvaroh, samozejm zbaven vody, v ndivce je jet lep ne ten mkk. Mslo se pidv do toho mkkho a je lahodn. Ndivka mus bt hust! J peu kynut tsto s olejem a kouskem zmklho msla, ale nkdy tak olej a vanika majonzy. Sdlo bych osobn do tsta nedvala. Ani do posypky(drobenky), to u jsem taky vidla. S olejem v tst jsou kole vln. Te dlvm i nekynut malik svatebn=kvsek klasika,ale jen se zamch a podn, peliv vypracuje a nenechv kynout, hned se vyhz ven z msy malou likou a rychle se pak zabaluje tvarohov npl. Vajkem se udl hlub dlek a do nj se daj povidla a pitla na to posypka. A te se nechvaj kynout na plechu a peou tak na 180-190 st. Mm i ze deva tvotko na dlky ,ale to je sp ploch, tak jsem si koupila v zemdlsk prodejn podkladek-sdrov odlitek vajka. Nemusm se u bt e mi klasick vajko rupne v ruce. Kolky u ale nepotrm po okraji vajkem. A jsou mkouk. Upeen potrm rozputnm mslem s rumem jak pete,j e to pro tu lahodnost chuti. To prost mus bt, aby i vonly. O.K. - Mla jsem prv obavy z t krupice, ale zd se mi to tam dobr (takov pojistka, e to nevytee. Dvm jen na 3kg tvarohu (100g hrub krupice). V em je do t npln lep ten mlet cukr! J dvm cukr krupice! Nedlm tak zde chybu? Jajtek - Do tvarohov npln dvm vtinou mlet cukr, mm pocit, e se v ndivce pln rozplyne, nevm, e by zpsobil aby byla dk. Dvte 82%mslo do posypky? Z umlho bych pochopila e bude tvrd nebo nepeete ty kole moc dlouho nebo zprudka e by byla pesuen? To asi urit ne, tak to nevm. J ji dlm od oka, tak aby byla sp tunj. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |